Лимонний пиріг від Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям лимонної випічки пропоную приготувати пиріг, який став "героєм" однією з програм Юлії Висоцької. Він допоможе урізноманітнити десерт до чаю, якщо вам набридла нудотність.
Цей лимонний пиріг спокушає своєю структурою. Ніжний, повітряний - більше нагадує суфле, ніж звичайну домашню випічку. Пиріг залишається м'яким і свіжим навіть на наступний день і буквально тане в роті. Приготувати лимонний пиріг від Юлії Висоцької дуже просто, інгредієнти прості і доступні, як правило завжди є під рукою. Лимон випічці надає приємну кислинку і чудовий аромат. Спробуйте!
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки (з хорошою гіркою)
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 1 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 2 штуки
Підготуйте всі інгредієнти.
Розм'якшене вершкове масло і цукор розітріть виделкою.
Додайте цедру двох лимонів і свіжовичавлений сік 1-2 лимонів, в залежності від ваших смакових уподобань.
Все ретельно збийте і введіть по одному жовтку (білки знадобляться трохи пізніше), кожен раз добре збиваючи масу.
Додайте борошно, ванілін і розпушувач.
Збийте все ще раз і влийте молоко.
Перемішайте. Окремо збийте білки з дрібкою солі до стійких піків. Спочатку додайте в тісто 1/3 білків, перемішайте і додайте решту білкову масу. Перемішайте тісто акуратно, рухами зверху вниз.
Тісто має бути досить рідке, але легке і повітряне, за рахунок збитих білків.
Перелийте тісто в змащену маслом форму для запікання. Якщо форма роз'ємна, то попередньо застеліть дно і боки пергаментом. Даний пиріг готується на водяній бані. Поставте форму з пирогом в форму більшого розміру і налийте в неї води. Надішліть пиріг в духовку і готуйте при 180-200 градусах близько 30 хвилин.
Готовому пирогу дайте охолонути і тільки після цього подавайте його до столу. Структура даної випічки більше нагадує повітряне суфле, тому Юлія в своїй програмі рекомендує подавати його прямо в формі. Я використовувала папір для випічки і витягти пиріг мені не склало праці. Акуратно нарізаємо його і подаємо зі збитими вершками або морозивом.
Смачного!