Пиріг з персиками від Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)
Випічка від Юлії Висоцької вдається завжди, тому що все вивірено до дрібниць. Сьогодні приготуємо пиріг з персиками, тому що настало літо і персики вже з'явилися на прилавках магазинів.
Приготувати пиріг з персиками від Юлії Висоцької дуже просто, вам допоможе покрокова інструкція до рецептом. При випіканні перевіряйте готовність зубочисткою, при необхідності регулюйте час випічки.
- Персики - 5-6 штук
- Коричневий тростинний цукор - 140 грам(125 грам - в тісто, 15 грам - на обсипання форми)
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 180 грам
- Розпушувач - 11 грам
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - при збиванні білків)
- Крем - 250 грам
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Розм'якшене вершкове масло - 140 грам(125 грам - в тісто, 15 грам - на змазування форми перед випічкою)
- Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок (для посипання перед подачею)
Підготуйте інгредієнти.
Розділіть білки і жовтки трьох яєць.
З'єднайте в ємності для збивання розм'якшене вершкове масло і цукор. Збийте.
Введіть до олійно-цукрової суміші по одному жовтку, продовжуючи збивати.
У просіяне борошно всипте розпушувач і сіль, розмішайте.
Додайте сметану і ще раз розмішайте.
Викладіть сметанно-борошняну суміш до суміші жовтків і цукру, замісіть тісто за допомогою міксера.
Додайте в тісто ванільний екстракт.
Підготуйте роз'ємну форму для випічки, дно застеліть пергаментом, змастіть форму вершковим маслом і присипте цукром.
Помийте персики, розріжте на часточки, щільно викладіть на дно форми.
Збийте до стійких піків білки з додаванням щіпки солі.
Додайте білки в тісто і акуратно вмішати їх.
Викладіть тісто поверх персиків, розігрійте духовку до 180 градусів. За рецептом Юлії Висоцької випікати пиріг необхідно 40 хвилин, але мені цього часу не вистачило, мій пиріг випікався близько години, все залежить від духовки.
Дайте пирогу трохи охолонути.
Після того, як пиріг трохи охолоне, акуратно переверніть його на блюдо.
Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою, це особливо актуально, якщо персики не дуже солодкі. Пиріг вийшов яскравим, сонячним і дуже смачним. Приємного чаювання!