Пісочний пиріг з яблуками від Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам дуже смачний яблучний пиріг. Запозичений він був у Юлії Висоцької з програми "їмо Будинку" .
Для того, щоб приготувати пісочний пиріг з яблуками від Юлії Висоцької знадобиться мінімальний набір продуктів, але незважаючи на це випічка виходить шикарна! пиріг ніжний, соковитий, ароматний і надзвичайно смачний! Всім любителям яблучних пирогів неодмінно рекомендую. Яблука для начинки краще брати тверді і соковиті, щоб в процесі вони у вас не розвалилися і не перетворилися в пюре. Після приготування пиріг бажано остудити і прибрати в холодильник на пару годин. Можна звичайно і просто остудити, а потім відразу подати до столу, але коли пиріг постоїть в холодильнику він стає просто чарівним на смак! пробуйте!
- Борошно - 180 грам
- Вершкове масло - 90 грам (тісто)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (тісто)
- Вода холодна - 1-2 Ст. Ложок (тісто)
- Яблука - 2-3 штук (великі)
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 60 грам
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти.
Насипте в глибоку миску борошно.
Додайте нарізане шматочками масло і цукор.
Перетріть все руками до стану крихти.
Замісити м'яке тісто, за потребою в процесі додаючи крижану воду.
Яблука помийте, видаліть серцевину і наріжте часточками. Збризніть соком лимона, щоб вони не потемніли.
У сковороду додайте 60 грам вершкового масла і 3-4 ст.Л. Цукру. Прогрійте пару хвилин і додайте нарізані яблука. Гасіть яблука до напівготовності, акуратно перемішуючи близько 5-7 хвилин.
Форму для тесту змастіть маслом і розподіліть тісто, формуючи бортики з боків висотою 1-1, 5 см.
Зверху на тісто викладіть яблука (без соку! ). Що залишився від яблук сік знадобиться трохи пізніше. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Потім дістаньте пиріг і полийте його соком. Покладіть зверху за смаком шматочки вершкового масла і посипте верх цукром. Надішліть форму в духовку ще на 5 хвилин.
Пісочний пиріг з яблуками від Юлії Висоцької готовий. Дайте йому охолонути, потім акуратно вийміть з форми і посипте за бажанням цукровою пудрою. Можна подавати до столу.
Смачного!