Маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Завжди хочеться дивувати своїх рідних все новими і новими закусками на столі. А мариновану кольорову капусту можна використовувати в салати, як доповнення до гарніру або як самостійну закуску.
Цвітна капуста цінна завдяки своїм смаковим якостям. В їжу використовують тільки бутони, які смажать, заварювати, солять і маринують. Існує багато різних видів маринованої цвітної капусти. Кожен з них цікавий своїм неповторним оригінальним смаком, який надають капусті різноманітні трави і прянощі, а також комбінації овочів і фруктів. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати мариновану капусту на зиму без стерилізації. Я додаю мінімум спецій, а саме - листя винограду і чорний перець горошком, для того, щоб зберегти смак капусти, лише злегка оттенив його. Отже, для приготування нам знадобляться: кольорова капуста, чорний перець і виноградне листя. Приступаємо!
- Цвітна капуста - 700 грам
- Листя винограду - 3 штуки
- Перець горошком - 3-4 штук
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль повареная - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 25 мілілітрів