Рецепт Маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації фото

Маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Кольорова капуста
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3
Час приготування: 25 хв.

Завжди хочеться дивувати своїх рідних все новими і новими закусками на столі. А мариновану кольорову капусту можна використовувати в салати, як доповнення до гарніру або як самостійну закуску.

Опис приготування:

Цвітна капуста цінна завдяки своїм смаковим якостям. В їжу використовують тільки бутони, які смажать, заварювати, солять і маринують. Існує багато різних видів маринованої цвітної капусти. Кожен з них цікавий своїм неповторним оригінальним смаком, який надають капусті різноманітні трави і прянощі, а також комбінації овочів і фруктів. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати мариновану капусту на зиму без стерилізації. Я додаю мінімум спецій, а саме - листя винограду і чорний перець горошком, для того, щоб зберегти смак капусти, лише злегка оттенив його. Отже, для приготування нам знадобляться: кольорова капуста, чорний перець і виноградне листя. Приступаємо!

  • Цвітна капуста - 700 грам
  • Листя винограду - 3 штуки
  • Перець горошком - 3-4 штук
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль повареная - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 25 мілілітрів
маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Качан капусти повинен бути приємного білого або кремового кольору без темних плям.
маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації - фото крок 2
Розберіть капусту на суцвіття.
маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації - фото крок 3
У підготовлені стерилізовані банки на дно покладіть виноградний лист і горошинки чорного перцю. Плотненько складіть суцвіття капусти.
маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації - фото крок 4
Приготуйте маринад. У воду додайте сіль і цукор. Поставте на вогонь, прокип'ятіть до повного розчинення кристалів цукру і солі. Додайте оцет, нехай пару хвилин покипить.
маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації - фото крок 5
Баночки з капустою залийте маринадом і закрийте металевими кришками. Не забувайте кришки теж піддавати стерилізації. Щільно закупорені баночки з капустою переверніть догори дном і укрийте теплим рушником до повного охолодження. Маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації готова!

Схожі рецепти