Капуста на зиму без стерилізації

Капуста на зиму без стерилізації
Кількість порцій: 12 Час приготування: 50 хв.
Як приємно взимку відкрити баночку квашеної капусти особливо, якщо вона приготовлена ​​власними руками. Ось вам рецепт приготування такої капусти без стерилізації!

опис приготування:

Приготуйте капусту на зиму без стерилізації, слідуючи цьому простому рецептом. Часу багато не піде, а капуста вийде дуже смачною і соковитою!

  • капуста— 1,5 кілограма
  • морква— 3 штуки
  • Болгарський перець— 500 грам
  • Цибуля ріпчаста— 400 грам
  • цукор— 15 чайних ложок
  • сіль— 5 чайних ложок
  • оцет 9%  — 80 мілілітрів
  • вода— 2 L
  • Чорний перець горошком— За смаком
  • Лавровий лист— За смаком
Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 1 1. Капусту ретельно промиваємо, видаляємо з неї верхні листки, потім нашінковиваем.

Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 2 2. Морква теж промиваємо і нашінковиваем або нарізаємо соломкою.

Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 3 3. Потім моєму болгарський перець і видаляємо у нього насіння. Також нарізаємо соломкою.

Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 4 4. Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 5 5. Потім в мисці або каструлі змішуємо капусту з іншими овочами. Можна злегка пом'яти руками, щоб овочі дали сік.

Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 6 6. Ставимо на вогонь воду, доводимо до кипіння.

Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 7 7. У попередньо стерилізовані банки викладаємо овочеву масу, після чого заливаємо її кип'яченою водою. Накриваємо банки кришками і даємо настоятися хвилин 10.

Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 8 8. Потім зливаємо воду з банок назад в каструлю і знову ставимо на вогонь. Тим часом додаємо до капусти з овочами лавровий лист і перець горошком.

Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 9 9. У розсіл додаємо сіль, цукор і оцет, перемішуємо. Доводимо до кипіння, після чого заливаємо назад в баночки з капустою.

Капуста на зиму без стерилізації - фото крок 10 10. Банки закочує кришками і вкутуємо в ковдру. Коли вони охолонуть, ставимо в прохолодне місце для зберігання. Капуста на зиму готова!

Схожі рецепти

Маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації

Маринована кольорова капуста на зиму без стерилізації

Завжди хочеться дивувати своїх рідних все новими і новими закусками на столі. А мариновану кольорову капусту можна використовувати в салати, як доповнення до гарніру або як самостійну закуску. опис приготування: Цвітна капуста цінна завдяки своїм смаковим якостям. В їжу використовують тільки б...

читати далі
Смажені кабачки на зиму без стерилізації

Смажені кабачки на зиму без стерилізації

Простий і смачний салат на всі випадки життя. Пропоную вам рецепт приготування смажених кабачків на зиму без стерилізації. опис приготування: Для приготування смажених кабачків на зиму без стерилізації нам знадобиться столовий оцет 9 %, свіжі кабачки і банки відповідного розміру. Спочатку ми п...

читати далі
Кабачки на зиму без стерилізації

Кабачки на зиму без стерилізації

Цей дуже оригінальний і простий рецепт кабачків на зиму без стерилізації мені відразу ж сподобався своїм святковим видом, — таку закуску взимку до застілля подавати приємно, адже і красиво, і смачно опис приготування: Цей рецепт приготування кабачків на зиму без стерилізації розрахований, в пр...

читати далі
Кабачки з морквою на зиму без стерилізації

Кабачки з морквою на зиму без стерилізації

Кабачки з морквою на зиму без стерилізації — це важлива заготівля, яка завжди стане в пригоді, особливо в святковий період. Пікантний овочевий салат поєднується з будь-якими гарнірами. Спробуйте! опис приготування: Як приготувати кабачки з морквою на зиму без стерилізації в домашніх умовах? Ду...

читати далі
Кабачкова ікра на зиму без стерилізації

Кабачкова ікра на зиму без стерилізації

У цьому рецепті хочу розповісти як зробити смачну і дієтичну ікру без стерилізації. Виходить вона гострою, пікантною і смачною! У рецепті Ви не знайдете оцту і масла, але зберігається вона може довго! опис приготування: Завдяки пекучому перцю і тривалому варінні ікра буде довго зберігається в ...

читати далі