Рецепт Капуста на зиму без стерилізації фото

Капуста на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
На обід
Заготовки
Кількість порцій: 12
Час приготування: 50 хв.

Як приємно взимку відкрити баночку квашеної капусти особливо, якщо вона приготовлена ​​власними руками. Ось вам рецепт приготування такої капусти без стерилізації!

Опис приготування:

Приготуйте капусту на зиму без стерилізації, слідуючи цьому простому рецептом. Часу багато не піде, а капуста вийде дуже смачною і соковитою!

  • Капуста - 1, 5 кілограма
  • Морква - 3 штуки
  • Болгарський перець - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 400 грам
  • Цукор - 15 чайних ложок
  • Сіль - 5 чайних ложок
  • Оцет 9% - 80 мілілітрів
  • Вода - 2 L
  • Чорний перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 1
1. Капусту ретельно промиваємо, видаляємо з неї верхні листки, потім нашінковиваем.
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 2
2. Морква теж промиваємо і нашінковиваем або нарізаємо соломкою.
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 3
3. Потім моєму болгарський перець і видаляємо у нього насіння. Також нарізаємо соломкою.
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 4
4. Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 5
5. Потім в мисці або каструлі змішуємо капусту з іншими овочами. Можна злегка пом'яти руками, щоб овочі дали сік.
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 6
6. Ставимо на вогонь воду, доводимо до кипіння.
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 7
7. У попередньо стерилізовані банки викладаємо овочеву масу, після чого заливаємо її кип'яченою водою. Накриваємо банки кришками і даємо настоятися хвилин 10.
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 8
8. Потім зливаємо воду з банок назад в каструлю і знову ставимо на вогонь. Тим часом додаємо до капусти з овочами лавровий лист і перець горошком.
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 9
9. У розсіл додаємо сіль, цукор і оцет, перемішуємо. Доводимо до кипіння, після чого заливаємо назад в баночки з капустою.
капуста на зиму без стерилізації - фото крок 10
10. Банки закочує кришками і вкутуємо в ковдру. Коли вони охолонуть, ставимо в прохолодне місце для зберігання. Капуста на зиму готова!

Схожі рецепти