Капуста на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Як приємно взимку відкрити баночку квашеної капусти особливо, якщо вона приготовлена власними руками. Ось вам рецепт приготування такої капусти без стерилізації!
Приготуйте капусту на зиму без стерилізації, слідуючи цьому простому рецептом. Часу багато не піде, а капуста вийде дуже смачною і соковитою!
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Морква - 3 штуки
- Болгарський перець - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 400 грам
- Цукор - 15 чайних ложок
- Сіль - 5 чайних ложок
- Оцет 9% - 80 мілілітрів
- Вода - 2 L
- Чорний перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
1. Капусту ретельно промиваємо, видаляємо з неї верхні листки, потім нашінковиваем.
2. Морква теж промиваємо і нашінковиваем або нарізаємо соломкою.
3. Потім моєму болгарський перець і видаляємо у нього насіння. Також нарізаємо соломкою.
4. Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
5. Потім в мисці або каструлі змішуємо капусту з іншими овочами. Можна злегка пом'яти руками, щоб овочі дали сік.
6. Ставимо на вогонь воду, доводимо до кипіння.
7. У попередньо стерилізовані банки викладаємо овочеву масу, після чого заливаємо її кип'яченою водою. Накриваємо банки кришками і даємо настоятися хвилин 10.
8. Потім зливаємо воду з банок назад в каструлю і знову ставимо на вогонь. Тим часом додаємо до капусти з овочами лавровий лист і перець горошком.
9. У розсіл додаємо сіль, цукор і оцет, перемішуємо. Доводимо до кипіння, після чого заливаємо назад в баночки з капустою.
10. Банки закочує кришками і вкутуємо в ковдру. Коли вони охолонуть, ставимо в прохолодне місце для зберігання. Капуста на зиму готова!