Капуста на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 50 хв.
Як приємно взимку відкрити баночку квашеної капусти особливо, якщо вона приготовлена власними руками. Ось вам рецепт приготування такої капусти без стерилізації!
Опис приготування:
Приготуйте капусту на зиму без стерилізації, слідуючи цьому простому рецептом. Часу багато не піде, а капуста вийде дуже смачною і соковитою!
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Морква - 3 штуки
- Болгарський перець - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 400 грам
- Цукор - 15 чайних ложок
- Сіль - 5 чайних ложок
- Оцет 9% - 80 мілілітрів
- Вода - 2 L
- Чорний перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
1. Капусту ретельно промиваємо, видаляємо з неї верхні листки, потім нашінковиваем.
2. Морква теж промиваємо і нашінковиваем або нарізаємо соломкою.
3. Потім моєму болгарський перець і видаляємо у нього насіння. Також нарізаємо соломкою.
4. Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
5. Потім в мисці або каструлі змішуємо капусту з іншими овочами. Можна злегка пом'яти руками, щоб овочі дали сік.
6. Ставимо на вогонь воду, доводимо до кипіння.
7. У попередньо стерилізовані банки викладаємо овочеву масу, після чого заливаємо її кип'яченою водою. Накриваємо банки кришками і даємо настоятися хвилин 10.
8. Потім зливаємо воду з банок назад в каструлю і знову ставимо на вогонь. Тим часом додаємо до капусти з овочами лавровий лист і перець горошком.
9. У розсіл додаємо сіль, цукор і оцет, перемішуємо. Доводимо до кипіння, після чого заливаємо назад в баночки з капустою.
10. Банки закочує кришками і вкутуємо в ковдру. Коли вони охолонуть, ставимо в прохолодне місце для зберігання. Капуста на зиму готова!