Маринована кольорова капуста з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Для того, щоб насолоджуватися цвітною капустою і взимку, її або заморожують, або консервують. Я ось пропоную вам такий цікавий рецепт маринованої цвітної капусти з корицею. Пробуйте!
Для приготування маринованої цвітної капусти з корицею дуже вдалим буде додавання буряка, вона додасть цікавий колір, вийде гострої і хрусткою. Кориця і інші спеції надають вишуканої пряності. Прекрасна ідея - заливати окріп в банку на пару хвилин перед приготуванням маринаду, так простіше розрахувати кількість рідини, а ще вода насититься соками овочів і суміш для Маринівка вийде удвічі смачніше!
- Кольорова капуста - 700 грам (очищені суцвіття)
- Буряк середня - 1 штука
- Обкладинка - 1-2 штук
- Гвоздика - 1-2 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Оцет 70% - 1 Чайна ложка
Пробланшуйте очищені суцвіття цвітної капусти: опустіть в киплячу воду і дістаньте через 5-10 секунд.
Очистіть і наріжте тонкою соломкою буряк.
Викладіть овочі шарами в банку об'ємом 1 літр, попередньо помістивши все прянощі на дно.
Залийте банку окропом, дайте трохи постояти, а потім той же окріп виливайте в каструлю. Додайте в воду сіль і цукор. Прокип'ятіть суміш і знову залийте в банку.
Перед закачуванням додайте оцтову есенцію. Банки з капустою можуть стояти при кімнатній температурі пару місяців. Смачного!