Рецепт Маринована кольорова капуста з корицею фото

Маринована кольорова капуста з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Буряк, Овочі, Капуста, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Для того, щоб насолоджуватися цвітною капустою і взимку, її або заморожують, або консервують. Я ось пропоную вам такий цікавий рецепт маринованої цвітної капусти з корицею. Пробуйте!

Для приготування маринованої цвітної капусти з корицею дуже вдалим буде додавання буряка, вона додасть цікавий колір, вийде гострої і хрусткою. Кориця і інші спеції надають вишуканої пряності. Прекрасна ідея - заливати окріп в банку на пару хвилин перед приготуванням маринаду, так простіше розрахувати кількість рідини, а ще вода насититься соками овочів і суміш для Маринівка вийде удвічі смачніше!

  • Кольорова капуста - 700 грам (очищені суцвіття)
  • Буряк середня - 1 штука
  • Обкладинка - 1-2 штук
  • Гвоздика - 1-2 штук
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Суміш перців - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Оцет 70% - 1 Чайна ложка
маринована кольорова капуста з корицею - фото крок 1
Пробланшуйте очищені суцвіття цвітної капусти: опустіть в киплячу воду і дістаньте через 5-10 секунд.
маринована кольорова капуста з корицею - фото крок 2
Очистіть і наріжте тонкою соломкою буряк.
маринована кольорова капуста з корицею - фото крок 3
Викладіть овочі шарами в банку об'ємом 1 літр, попередньо помістивши все прянощі на дно.
маринована кольорова капуста з корицею - фото крок 4
Залийте банку окропом, дайте трохи постояти, а потім той же окріп виливайте в каструлю. Додайте в воду сіль і цукор. Прокип'ятіть суміш і знову залийте в банку.
маринована кольорова капуста з корицею - фото крок 5
Перед закачуванням додайте оцтову есенцію. Банки з капустою можуть стояти при кімнатній температурі пару місяців. Смачного!

Схожі рецепти