Рецепт Маринована кольорова капуста з морквою фото

Маринована кольорова капуста з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Капуста, Морква, Цибуля, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На вечерю, Легка вечеря
Заготовки, Маринування

Які тільки смачні мариновані огірочки і помідорчики, але кольорова капуста - це просто смакота. Сидиш, їси шматочок за шматочком і не можеш зупинитися. Приготуйте і ви таку закуску.

Існує багато варіантів маринування цвітної капусти, які відрізняються набором інгредієнтів або способом готування, але результат завжди виходить відмінним. У цьому рецепті хочу розповісти, як приготувати мариновану кольорову капусту з морквою. Хрустка, з приємною кислинкою і ароматом часнику вона відмінно підійде до будь-якого гарніру або стане самостійною закускою. Також її можете додати в салати, замість стандартних маринованих огірків. Якщо ви хочете поїсти кольорову капусту відразу, а не чекати зими, щось не закочуйте банки металевими кришками. Дайте капусті охолонути і відправте в холодильник, щоб вона промаринувалося. Приблизно через 6 годин можете насолоджуватися хрусткою капустою з пікантним смаком. Зберігається маринована капуста без закачування 5-7 днів в холодильнику.

  • Кольорова капуста - 700 грам
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Вода - 0, 5 L
  • Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
маринована кольорова капуста з морквою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть моркву і цибулю. Капусту розберіть на суцвіття. Все добре промийте під проточною водою.
маринована кольорова капуста з морквою - фото крок 2
Морква і часник поріжте тоненькою соломкою.
маринована кольорова капуста з морквою - фото крок 3
У каструлю влийте літр води, посолити і довести до кипіння. Потім опустіть порізану капусту, перемішайте і проваріть 5 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, щоб добре стекла вода. Капуста не повинна бути занадто м'якою.
маринована кольорова капуста з морквою - фото крок 4
У миску складіть суцвіття капусти, пересипавши їх часником і морквою.
маринована кольорова капуста з морквою - фото крок 5
Приготуйте маринад: в каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор і прокип'ятіть декілька хвилин, потім влийте оцет і зніміть з вогню. Залийте гарячим маринадом капусту. Дайте охолонути і приберіть в холодильник.
маринована кольорова капуста з морквою - фото крок 6
Через 5-6 годин маринована капуста готова. Також капусту за цим рецептом можна заготовити і на зиму. У підготовлені стерилізовані банки покладіть пробланшировать кольорову капусту з морквою і часником, залийте гарячим маринадом. Щільно закупорьте металевими кришками. Переверніть і залиште в такому стані до повного охолодження. Через добу можете перемістити банки в комору.

Схожі рецепти