Розсольник на зиму з солоними огірками
(покроковий рецепт з фото)
Щоб урізноманітнити зимове меню, підготуйте запас розсольник з солоними огірками в банках. Смачна закуска завжди буде в пошані.
Розсольник на зиму з солоними огірками можна подавати як самостійне блюдо до столу, а можна запропонувати гостям в якості закуски. Солоні огірки надають заготівлі приємний смак з легкою кислинкою, а перлова крупа стає дуже смачною.
- Перловка - 200 грам
- Огірки солені - 500 грам
- Морквина - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Томатний сік - 200 грам
- Масло рослинне - 30 грам
- Цукор - 25 грам
- Сіль - 25 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування розсольнику на зиму з солоними огірками.
Зваріть перлову крупу до м'якості. Якщо після варіння залишилася рідина, злийте її.
Подрібніть цибулю і моркву: цибулю наріжте кубиками, морквину натріть на тертці.
Солоні огірки наріжте кубиками.
Змішайте овочі з перловкою.
Додайте сіль, цукор, влийте масло і томатний сік. Гасіть розсольник 25 хвилин на середньому вогні.
Гарячий розсольник розкладіть в чисті простерилізовані баночки. Заповнюйте банки овочами, перловкою і соусом, який утворився.
Закатати кришками і дайте повністю охолонути під ковдрою. Зберігайте заготовку в коморі, де темно і прохолодно. Вихід розсольнику - 1, 2 L. Можете розділити на 2 банки по 0, 6 л або 3 банки по 400 грам. Приємного вам апетиту!