Рецепт Розсольник на зиму з солоними огірками фото

Розсольник на зиму з солоними огірками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Огірок, Перлова крупа, Солоний огірок
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Щоб урізноманітнити зимове меню, підготуйте запас розсольник з солоними огірками в банках. Смачна закуска завжди буде в пошані.

Розсольник на зиму з солоними огірками можна подавати як самостійне блюдо до столу, а можна запропонувати гостям в якості закуски. Солоні огірки надають заготівлі приємний смак з легкою кислинкою, а перлова крупа стає дуже смачною.

  • Перловка - 200 грам
  • Огірки солені - 500 грам
  • Морквина - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Томатний сік - 200 грам
  • Масло рослинне - 30 грам
  • Цукор - 25 грам
  • Сіль - 25 грам
розсольник на зиму з солоними огірками - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування розсольнику на зиму з солоними огірками.
розсольник на зиму з солоними огірками - фото крок 2
Зваріть перлову крупу до м'якості. Якщо після варіння залишилася рідина, злийте її.
розсольник на зиму з солоними огірками - фото крок 3
Подрібніть цибулю і моркву: цибулю наріжте кубиками, морквину натріть на тертці.
розсольник на зиму з солоними огірками - фото крок 4
Солоні огірки наріжте кубиками.
розсольник на зиму з солоними огірками - фото крок 5
Змішайте овочі з перловкою.
розсольник на зиму з солоними огірками - фото крок 6
Додайте сіль, цукор, влийте масло і томатний сік. Гасіть розсольник 25 хвилин на середньому вогні.
розсольник на зиму з солоними огірками - фото крок 7
Гарячий розсольник розкладіть в чисті простерилізовані баночки. Заповнюйте банки овочами, перловкою і соусом, який утворився.
розсольник на зиму з солоними огірками - фото крок 8
Закатати кришками і дайте повністю охолонути під ковдрою. Зберігайте заготовку в коморі, де темно і прохолодно. Вихід розсольнику - 1, 2 L. Можете розділити на 2 банки по 0, 6 л або 3 банки по 400 грам. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти