Азу по-татарськи з солоними огірками
(покроковий рецепт з фото)
Ще один варіант приготування м'ясної страви з овочами. Розповідаю про рецепт, як приготувати азу по-татарськи з солоними огірками. Блюдо ситне, неймовірно смачне і соковите, з великою кількістю підливи.
Є багато варіантів приготування азу. Для нього використовують яловичину, свинину, баранину. Є варіанти з солоними огірками і без, з картоплею і без. Для пікантності страви до нього додають грузинський соус «Ткемалі». Готуйте його в казані або в каструлю з товстими стінками.
- Баранина - 0, 5 кілограма
- Сало - 50 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Солоні огірки - 3-4 штук
- Помідори - 2 штуки
- Соус «Ткемалі» - 1-2 Ст. Ложок
- Томатний сік - 0, 5-1 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Чилі - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Braai - 0, 5 пучка
- Кріп - 0, 5 пучка
1. Баранячу м'якоть нарізати невеликими смужками.
2. Наріжте дрібними кубиками сало, потім надішліть його в казанок, витопите з нього жир.
3. Викладіть м'ясо в добре розігрітий казанок з жиром.
4. Обсмажте м'ясо до утворення красивою скоринки.
5. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Викладіть його в казанок до м'яса.
6. Перемішайте все вміст і обсмажуйте кілька хвилин.
7. Вимийте помідори і обшпарте їх окропом, потім акуратно видаліть шкірку.
8. Наріжте солоні огірочки невеликими шматочками.
9. Додайте огірки в казанок і злийте сік, який витік поки їх нарізали.
10. Викладіть в казан томати і роздушіть їх прямо в казані.
11. Влийте 0, 5-1 стакан томатного соку, залежить від соковитості томатів, м'ясо повинно бути майже повністю вкрите соком.
12. Особливої пікантності додасть грузинський соус, можна замість нього покласти аджику.
13. Додайте нарізану кінзу і кріп, лавровий лист, влийте воду, щоб вона покрила м'ясо. Гасіть все 20-40 хвилин, пробуйте м'ясо на м'якість.
14. Додайте гострий перець, сухі спеції за смаком і сіль, готуйте ще кілька хвилин і вимикайте.
15. Подавайте азу з відвареною картоплею і зеленню. Смачного!