Азу з конини по татарськи
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і смачне блюдо татарської кухні. Приготуйте його хоча б один раз, і ви будете готувати його ще не раз. Соковите і смачне м'ясо з овочами сподобається всім, особливо - чоловікам.
Це смачне і ситне блюдо татарської кухні повинно сподобається чоловікам: багато м'яса, овочі, ароматна зелень і часник. Хіба не так? Азу з конини готується приблизно так само, як і з яловичини. Ну, може трохи довше, і то не факт. Дивлячись, яке м'ясо вам попадеться. Складнощів ніяких в приготуванні бути не повинно, в рецепті докладно розказано і показано, як приготувати азу з конини по татарськи. Готуємо?
- Конні - 2 кілограма
- Картопля - 10-12 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Огірки солені - 3 штуки (середнього розміру)
- Томатна паста - 2, 5 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Перець чилі - 1 штука
- Зелень кінзи - 50 грам
- Бульйон - 500 мілілітрів (з конини або яловичий)
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Розтоплюємо на сковороді вершкове масло.
М'якоть конини нарізаємо невеликими, бажано довгими шматочками. Викладаємо на сковороду.
Обсмажуємо м'ясо до красивого рум'яного кольору.
Чистимо цибулю, після цього нарізаємо його тонкими кільцями.
Викладаємо обсмажене м'ясо в казан, а на сковороді обсмажуємо цибулю.
Обсмажений до легкого золотистого кольору цибулю відправляємо в казан до м'яса.
Заливаємо м'ясо бульйоном, додаємо томатну пасту, сіль і мелений перець. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. А тепер нехай гаситься приблизно годину на невеликому вогні. Час залежить від якості м'яса, може готуватися і більше.
Огірки нарізаємо тонкими довгими смужками. Чистим картошку, теж нарізаємо її - брусочками.
Огірки тушкуємо в невеликій кількості води. Картоплю обсмажуємо до напівготовності. Потім відправляємо і картоплю, і огірки в казан до м'яса і тушкуємо все разом хвилин 20-30.
Своїм та дрібно нарізаємо зелень кінзи, додаємо подрібнені часник і перець чилі. Перемішуємо. Цією сумішшю посипаємо азу на тарілці.