Азу по-татарськи з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Любіть куштувати страви з різних кухонь світу? Тоді я розповім вам, як приготувати азу по-татарськи з яловичини: ніжне, пікантність, апетитне гаряче блюдо, яке підходить на обід або вечерю.
Це, напевно, один з найпростіших рецептів азу. Мінімум інгредієнтів: тільки м'ясо, огірок і цибулю, тушковані в томатному соусі. Виходить дивно смачно, зовсім нескладно повторити цей рецепт. Родзинка татарської кухні без особливих зусиль зможе виявитися на вашому столі!
- Яловичина - 200 грам
- Солоний огірок - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Соус томатний - 2-3 Ст. Ложок
- Картопля - 3-4 штук (на гарнір)
- Вершки - 50 мілілітрів (в пюре)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Ось такий набір інгредієнтів вам потрібно для маленької порції азу по-татарськи з яловичини.
2. Насамперед вимийте і висушіть м'ясо, наріжте його тонкими смужками. Наріжте очищений цибулю і солоний огірок.
3. На сковороді розігрійте олію. Відведіть туди цибулю, смажте його 3-5 хвилин (до прозорості).
4. Паралельно очистіть картопля, надішліть його варитися в підсоленій воді. Іноді в азу відразу додають картоплю, його гасять разом з м'ясом. В даному випадку на гарнір буде пюре.
5. До обсмаженої цибулі викладіть м'ясо. На середньому вогні, помішуючи, смажте все хвилин 5-7.
6. Додайте на сковороду огірочки. Обсмажте їх пару хвилин, а потім викладіть томатний соус. Обережно посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте і залиште на середньому вогні гаситися до готовності. Час залежить від того, наскільки крупно нарізане м'ясо.
7. Готову картоплю розімніть в пюре, додавши до нього трохи вершків, масла або молока, наприклад. От і все, азу по-татарськи з яловичини в домашніх умовах можна подавати до столу! Смачного!