Азу з яловичини з солоними огірками
(покроковий рецепт з фото)
Одним з відомих і популярних страв татарської кухні є азу. Як приготувати азу з яловичини з солоними огірками, щоб вийшло смачно і ситно, ви зможете дізнатися прямо зараз.
Приготувавши азу з яловичини з солоними огірками з даного рецептом, ви неодмінно порадуєте своїх близьких ситним і смачним блюдом. Подавати його краще в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню.
- Свіжа яловичина - 1, 5 кілограма
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Солоні огірки - 5 штук
- Часник - 5 зубчиків
- Свіжі помідори - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 100 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Петрушка, кріп, цибуля - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
1
Ріжемо м'ясо обов'язково вздовж волокон.
Розігріваємо сковорідку і обсмажуємо на сильному вогні м'ясо, періодично помішуючи.
Розігріваємо сковорідку і обсмажуємо на сильному вогні м'ясо, періодично помішуючи.
2
Поки м'ясо обсмажується. Очищаємо картоплю і ріжемо його кубиками. Нарубаємо дрібно цибулю і поріжемо соломкою солоні огірки.
3
Через 15 хвилин готування м'яса додамо в нього кип'ячену воду, зменшимо вогонь і залишимо гаситися.
4
Обшпаримо помідори окропом, знімемо шкірку і поріжемо кубиками.
5
Після того як м'ясо згасити 15 хвилин, додайте перець і лавровий лист і залиште на повільному вогні ще на 5 хвилин.
6
Збільшуємо вогонь, випаровуємо воду з м'яса і поступово додаємо в нього четверту частину нарізаної цибулі і помідори. Смажимо протягом 5 хвилин, перемішуючи.
7
Переміщаємо м'ясо в каструлю з товстими стінками, а сковорідку, попередньо обмивши, використовуємо для обсмажування картоплі.
8
Обсмажену картоплю додаємо до м'яса, а в сковорідці обсмажуємо порізану цибулю і солоні огірки (протягом 2-3 хвилин).
9
Після невеликої обсмажування додаємо вершкове масло, а як тільки вона розплавиться - томатну пасту. Добре перемішуємо і відправляємо до м'яса.
10
Каструлю ставимо на повільний вогонь, тушкуємо блюдо 15 хвилин із закритою кришкою.
11
Для 5 хвилин до готовності додаємо зелень і часник.