Азу з яловичини з огірками
(покроковий рецепт з фото)
Азу з яловичини з огірками - класичний рецепт татарської кухні, спробуйте приготувати хоча б раз і азу стане незамінним гостем на вашому столі - ситним, соковитим і ароматним!
Ось деякі секрети відмінної азу: м'ясо намагайтеся нарізати на однакові шматочки, причому поперек волокон; обсмажувати м'ясо потрібно на сильно розігрітій сковороді до рум'яної скоринки, викладаючи його по частинах, щоб воно не встигло дати сік; каротфель потрібно готувати окремо, і тільки коли він готовий - подавати разом з м'ясом! Ну і найголовніший секрет - гарний настрій!
- Говяжа вирізка - 400 грам
- Luk-salotų - 1 штука
- Огірки солені - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Сіль - 2 щіпки
- Часник - 2 зубчики
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 30 грам
Для приготування вам знадобляться яловиче м'ясо, картопля, помідори, морква, цибуля, часник, солоні огірки, сіль, перець і цукор. Тепер візьмемо м'ясо і наріжемо на шматочки середнього розміру
Наступні на черзі - цибуля, часник і морква. Я їх прибираю, і черепиця, цибуля - тонкими кільцями, моркву порізати на дрібні шматочки, а часник поки залишаємо вільним.
На сковорідку виливаємо ложки 2 рослинної олії, кидаємо туди шматочки яловичини і додаємо для запаху часник. Якщо хочете, щоб було більше часникового смаку, можна його розчавити лезом ножа.
Після того як м'ясо засмажити до скоринки, щоб сік з нього не вийшов, додаємо цибулю і тушкуємо далі при закритій кришці. Далі додайте моркву і продовжуйте гасити, додаючи трохи бульйону або води.
Тим часом, почистіть картоплю і поріжте на брусочки. Відваріть в воді, або на пару. При бажанні, можете підсмажити.
Додайте помідори в м'ясо і продовжуйте тушкувати ще хвилин 10. Слідкуйте, щоб м'ясо не висихало, додавайте рідину. Нарешті, додайте пару ложок томатного соусу і порізані солоні огірки. Гасіть ще хвилин 5-10. Приправити сіллю і poperčite, додайте трохи цукру, щоб поправити смак помідорів.
Коли картопля готова, змішайте її з м'ясом і залиште ще на 5 хвилин. Вимкніть вогонь і залиште настоятися азу на 5 хвилин при закритій кришці. Подавайте азу гарячим.