Азу з яловичини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Азу з яловичини з картоплею - чудове блюдо татарської кухні. Це тушковане особливим чином м'ясо з овочами і соленими огірками. Блюдо досить гостре, наваристий і виглядає надзвичайно апетитно.
Готувати азу з яловичини з картоплею досить просто. У класичному рецепті, картопля гасять разом з м'ясом. Я пропоную трохи модернізований азу і приготувати його з обсмаженою картоплею. Картопля я обсмажую окремо, щоб блюдо придбало приємний хрускіт. М'ясо гаситься в великій кількості соусу, тому азу виходить дуже соковитим і смачним.
Спробуйте! думаю, Вам обов'язково сподобається. Успіхів
- Яловичина - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Морква - 2 штуки
- Солений огірок - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Томатний соус - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Яловичину нарізаємо невеликими шматочками. Можна соломкою.
Морква ріжемо невеликими "брусочками" .
Дрібно ріжемо цибулю.
Також нарізаємо огірки.
Сковорідку розігріваємо і наливаємо в неї масло. Викладаємо м'ясо.
На середньому вогні обсмажуємо його протягом 7 хвилин, постійно перемішуючи.
Додаємо цибулю і обсмажуємо 1 хвилину.
Додаємо моркву і смажимо ще 2 хвилини.
Додаємо огірки і смажимо ще 1 хвилину.
Додаємо томатну пасту, солимо і все гарненько змішуємо.
Додаємо воду, щоб вона покрила всі інгредієнти. Доводимо до кипіння.
Через чеснокодавку пропускаємо часник і додаємо в сковорідку.
Блюдо тушкуємо протягом 40-50 хвилин на дуже повільному вогні під кришкою.
Картоплю нарізаємо соломкою і обсмажуємо на окремій сковорідці.
Викладаємо на тарілку обсмажену картоплю, зверху кладемо м'ясо і подаємо до столу. Смачного!