Рецепт Азу з яловичини фото

Азу з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі цікавий варіант ситного і дуже смачного м'ясного блюда - це азу з яловичини.

Опис приготування:

Чи багато ви знаєте популярних страв татарської кухні? Азу з яловичини - один з них. Варіантів його приготування існує дійсно чимало, адже це блюдо чудово піддається експериментам.

  • Яловичина - 500 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Солоний огірок - 2-3 штук
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка (або свіжі помідори)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка (краще з зернами)
  • Соєві соус - 1-2 Ст. Ложок
  • Виноградний оцет - 1 Чайна ложка
  • Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Суміш перців - 1 щіпка (чорний, чилі, паприка і т.Д.)
  • Лавровий лист - 1-2 штук
азу з яловичини - фото крок 1
1. Рецепт приготування азу з яловичини починається з маринаду, який потрібно зробити для м'яса. Для цього необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками м'ясо і скласти в глибоку миску. Додати гірчицю, виноградний оцет, соєвий соус, а також хмелі-сунелі і трохи рослинного масла. Ретельно все перемішати і відправити в холодильник на 1-1.5 годину.
азу з яловичини - фото крок 2
2. Тим часом можна зайнятися овочами. Цибулину і моркву очистити, нарізати невеликими шматочками. Солоні огірки просушити і також нарізати.
азу з яловичини - фото крок 3
3. Коли м'ясо всотало маринадом, на вогонь поставити сковороду і розігріти в ній рослинне масло. У гаряче масло відправити м'ясо і обсмажувати до золотистої скоринки.
азу з яловичини - фото крок 4
4. Обсмажене м'ясо акуратно дістати з сковороди і відправити в каструлю з товстим дном. У маслі, в якому смажилося м'ясо, обсмажити овочі. Першим відправити цибулю і довести його до золотистого кольору. Додати моркву і смажити близько 5-7 хвилин. Наступним відправити на сковороду огірок і смажити ще хвилини 3-5. Тим часом змішати томатну пасту з цукром і викласти на сковороду. Все ретельно перемішати і тушкувати ще 5-7 хвилин.
азу з яловичини - фото крок 5
5. Акуратно перекласти овочі в каструлю з м'ясом і залити гарячою водою. Приправити до смаку сіллю, сумішшю перців і лавровим листом. Накрити кришкою і тушкувати до повної готовності. Через 45-60 хвилин азу з яловичини в домашніх умовах можна подавати до столу, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.

Схожі рецепти