Азу з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі цікавий варіант ситного і дуже смачного м'ясного блюда - це азу з яловичини.
Чи багато ви знаєте популярних страв татарської кухні? Азу з яловичини - один з них. Варіантів його приготування існує дійсно чимало, адже це блюдо чудово піддається експериментам.
- Яловичина - 500 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Солоний огірок - 2-3 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (або свіжі помідори)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка (краще з зернами)
- Соєві соус - 1-2 Ст. Ложок
- Виноградний оцет - 1 Чайна ложка
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Суміш перців - 1 щіпка (чорний, чилі, паприка і т.Д.)
- Лавровий лист - 1-2 штук
1. Рецепт приготування азу з яловичини починається з маринаду, який потрібно зробити для м'яса. Для цього необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками м'ясо і скласти в глибоку миску. Додати гірчицю, виноградний оцет, соєвий соус, а також хмелі-сунелі і трохи рослинного масла. Ретельно все перемішати і відправити в холодильник на 1-1.5 годину.
2. Тим часом можна зайнятися овочами. Цибулину і моркву очистити, нарізати невеликими шматочками. Солоні огірки просушити і також нарізати.
3. Коли м'ясо всотало маринадом, на вогонь поставити сковороду і розігріти в ній рослинне масло. У гаряче масло відправити м'ясо і обсмажувати до золотистої скоринки.
4. Обсмажене м'ясо акуратно дістати з сковороди і відправити в каструлю з товстим дном. У маслі, в якому смажилося м'ясо, обсмажити овочі. Першим відправити цибулю і довести його до золотистого кольору. Додати моркву і смажити близько 5-7 хвилин. Наступним відправити на сковороду огірок і смажити ще хвилини 3-5. Тим часом змішати томатну пасту з цукром і викласти на сковороду. Все ретельно перемішати і тушкувати ще 5-7 хвилин.
5. Акуратно перекласти овочі в каструлю з м'ясом і залити гарячою водою. Приправити до смаку сіллю, сумішшю перців і лавровим листом. Накрити кришкою і тушкувати до повної готовності. Через 45-60 хвилин азу з яловичини в домашніх умовах можна подавати до столу, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.