Капуста солона по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Пропонуємо рецепт, як приготувати капусту солону по-корейськи. Ця страва належить до корейської кухні, проте вже встигло полюбитися багатьом господиням світу. За часом приготування займе три дні.
Завдяки докладної фото-інструкції можна без проблем приготувати капусту по-корейськи. Для її приготування знадобляться звичайні інгредієнти, які можна без проблем купити на ринку або в найближчому супермаркеті.
Врахуйте, що, якщо у вас чутлива шкіра рук, то краще використовувати господарські рукавички, коли будете натирати капусту пекучої пастою.
- Пекінська капуста - 1, 5 кілограма
- Часник - 1 штука
- Перець червоний пекучий - 1 штука (упаковка)
- Сіль - 150 грам
- Вода - 2 L
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Пекінську капусту позбавимо від верхнього листя. Потім ретельно промиємо її під водою. Розрізаємо качан уздовж на чотири частини.
2. У каструлю вливаємо воду і доводимо до кипіння. Прибираємо з вогню і додаємо сіль, ретельно розмішуємо. Потім потрібно остудити розсіл до кімнатної температури.
3. Пекінську капусту поміщаємо в глибоку миску або каструлю, заливаємо її остиглим розсолом і притискаємо вантажем. За шість годин перевертаємо капусту і знову ставимо вантаж. В цілому під вантажем капуста повинна лежати годин одинадцять чи дванадцять.
4. За годину до готовності капусти робимо гостру пасту. У тарілці змішуємо червоний перець, дрібно нарізаний (роздавлений) часник, цукор, 2-3 ложки кип'яченої води. Все ретельно перемішуємо, паста повинна бути густий і гострої. Дістаємо капусту з-під преса і відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва волога. Розсіл не виливати.
5. У миску по черзі кладемо кожен шматочок капусти, і ретельно промазуємо його отриманої пастою. Необхідно щоб паста була не тільки зовні, а й всередині листя, так буде смачніше.
6. У чисті банки складаємо шматочки капусти, зверху наливаємо трохи розсолу, в якому вона засолювався. Ставимо банки в темне і прохолодне місце на три доби. Після цього капусту можна пробувати.