Рецепт Капуста солона по-корейськи фото

Капуста солона по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі, Капуста, Пекінська капуста
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Заготовки, Консервація

Пропонуємо рецепт, як приготувати капусту солону по-корейськи. Ця страва належить до корейської кухні, проте вже встигло полюбитися багатьом господиням світу. За часом приготування займе три дні.

Завдяки докладної фото-інструкції можна без проблем приготувати капусту по-корейськи. Для її приготування знадобляться звичайні інгредієнти, які можна без проблем купити на ринку або в найближчому супермаркеті.

Врахуйте, що, якщо у вас чутлива шкіра рук, то краще використовувати господарські рукавички, коли будете натирати капусту пекучої пастою.

  • Пекінська капуста - 1, 5 кілограма
  • Часник - 1 штука
  • Перець червоний пекучий - 1 штука (упаковка)
  • Сіль - 150 грам
  • Вода - 2 L
  • Цукор - 1 Чайна ложка
капуста солона по-корейськи - фото крок 1
1. Пекінську капусту позбавимо від верхнього листя. Потім ретельно промиємо її під водою. Розрізаємо качан уздовж на чотири частини.
капуста солона по-корейськи - фото крок 2
2. У каструлю вливаємо воду і доводимо до кипіння. Прибираємо з вогню і додаємо сіль, ретельно розмішуємо. Потім потрібно остудити розсіл до кімнатної температури.
капуста солона по-корейськи - фото крок 3
3. Пекінську капусту поміщаємо в глибоку миску або каструлю, заливаємо її остиглим розсолом і притискаємо вантажем. За шість годин перевертаємо капусту і знову ставимо вантаж. В цілому під вантажем капуста повинна лежати годин одинадцять чи дванадцять.
капуста солона по-корейськи - фото крок 4
4. За годину до готовності капусти робимо гостру пасту. У тарілці змішуємо червоний перець, дрібно нарізаний (роздавлений) часник, цукор, 2-3 ложки кип'яченої води. Все ретельно перемішуємо, паста повинна бути густий і гострої. Дістаємо капусту з-під преса і відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва волога. Розсіл не виливати.
капуста солона по-корейськи - фото крок 5
5. У миску по черзі кладемо кожен шматочок капусти, і ретельно промазуємо його отриманої пастою. Необхідно щоб паста була не тільки зовні, а й всередині листя, так буде смачніше.
капуста солона по-корейськи - фото крок 6
6. У чисті банки складаємо шматочки капусти, зверху наливаємо трохи розсолу, в якому вона засолювався. Ставимо банки в темне і прохолодне місце на три доби. Після цього капусту можна пробувати.

Схожі рецепти