Солона капуста
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся сімейним рецептом: як приготувати солону капусту. Рецепт перевірений кількома поколіннями і завжди виходить смачно. Для засолювання виберіть великі, соковиті качани білоголової капусти, не надто щільні. Пропорції в рецепті ви можете скорегувати на власний смак.
Квашена капуста - традиційне блюдо для багатьох народів Північної та Східної Європи. Наприклад, німецька квашена капуста має дуже гострий, солоний і кислий смак, в той час як російська квашена капуста солодша. Солона капуста дуже корисна для здоров'я, тому готуйте її частіше.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Морква - 150 грам
- Сіль нейодовану - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
1
З капустини зніміть верхні листки, відріжте качан, промийте качан під проточною холодною водою і тонко наріжте.
2
Морква почистіть, промийте і натріть на крупній тертці.
3
У великій емальованій або скляній мисці змішайте нарізану капусту, морква, сіль, цукор, кмин. Під час перемішування перетирають капусту руками.
4
Покладіть капусту у велику каструлю або контейнер, накрийте капусту тарілкою або обробною дошкою, зверху встановіть гніт: наприклад, велику банку, заповнену водою.
5
Перші 3 дня тримайте ємність з капустою при кімнатній температурі, кожен день протикаючи капусту до дна довгою дерев'яною паличкою.
6
За цей час на поверхні капусти має з'явитися досить багато соку. Якщо ж його недостатньо, залийте капусту холодною кип'яченою водою на 0, 5 см. Вище рівня капусти.
7
Через 3 дня капусту можна розкласти по банках, закрити поліетиленовими кришками і зберігати в холодильнику. Через день солона капуста буде готова до вживання.