Рецепт Капуста солона по-грузинськи фото

Капуста солона по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Буряк , Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Хочете навчитися робити хрустку закуску з капусти? тоді почитайте, як приготувати капусту солону по-грузинськи. Це гостре і пікантне блюдо, яке обов'язково сподобається вашим гостям.

Опис приготування:

У цьому рецепті капуста зберігається часточками, тому її зручно подавати. Вона не розпадається і красиво виглядає на тарілці. При подачі разом з капустою викладайте на блюдо буряк і часник. Вони теж виходять досить цікавими на смак. Таку закуску дуже смачно їсти з відвареною картоплею, приправленим вершковим маслом, а також чорним хлібом.

  • Капуста білокачанна - 2 штуки
  • Буряк - 500 грам
  • Часник - 50 грам
  • Селера - 200 грам
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Перець чилі - 1 штука
  • Вода чиста - 2 L
  • Цукровий пісок - 150 грам
  • Сіль - 80 грам
  • Перець горошок - 20 штук
  • Гвоздика - 3 штуки
капуста солона по-грузинськи - фото крок 1
Кожен качан капусти вимийте і наріжте на 6 Dolek. Буряк очистіть і наріжте кружальцями завтовшки близько 0, 5 см. Селера нережьте смужками близько 7 сантиметрів завдовжки і подрібніть перець чилі.
капуста солона по-грузинськи - фото крок 2
Візьміть каструлю мінімум на 5 літрів і почніть викладати в неї продукти шарами. Спочатку покладіть кілька зубчиків часнику, пару кружечків буряка і паличок селери, а також трохи зелені. Спинний інвестувати 3-4 часточки капусти. Так пошарово заповнюйте каструлю, поки не закінчаться овочі.
капуста солона по-грузинськи - фото крок 3
Тепер прийшов час приготувати маринад. Змішайте воду і оцет. Додайте туди цукор, сіль, спеції, перець-горошок і гвоздику. Маринад потрібно закип'ятити, а потім відразу залити їм овочі, накрити каструлю тарілкою і притиснути чимось важким, щоб овочі з маринадом опинилися під пресом.
капуста солона по-грузинськи - фото крок 4
Капусту потрібно витримати під пресом при кімнатній температурі три доби. Потім частина маринаду можна злити. А капусту з іншою рідиною і овочами - перекласти в банки, щільно закупорити і поставити на зберігання в холодильник.

Схожі рецепти