Капуста солона по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Хочете навчитися робити хрустку закуску з капусти? тоді почитайте, як приготувати капусту солону по-грузинськи. Це гостре і пікантне блюдо, яке обов'язково сподобається вашим гостям.
У цьому рецепті капуста зберігається часточками, тому її зручно подавати. Вона не розпадається і красиво виглядає на тарілці. При подачі разом з капустою викладайте на блюдо буряк і часник. Вони теж виходять досить цікавими на смак. Таку закуску дуже смачно їсти з відвареною картоплею, приправленим вершковим маслом, а також чорним хлібом.
- Капуста білокачанна - 2 штуки
- Буряк - 500 грам
- Часник - 50 грам
- Селера - 200 грам
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Перець чилі - 1 штука
- Вода чиста - 2 L
- Цукровий пісок - 150 грам
- Сіль - 80 грам
- Перець горошок - 20 штук
- Гвоздика - 3 штуки
Кожен качан капусти вимийте і наріжте на 6 Dolek. Буряк очистіть і наріжте кружальцями завтовшки близько 0, 5 см. Селера нережьте смужками близько 7 сантиметрів завдовжки і подрібніть перець чилі.
Візьміть каструлю мінімум на 5 літрів і почніть викладати в неї продукти шарами. Спочатку покладіть кілька зубчиків часнику, пару кружечків буряка і паличок селери, а також трохи зелені. Спинний інвестувати 3-4 часточки капусти. Так пошарово заповнюйте каструлю, поки не закінчаться овочі.
Тепер прийшов час приготувати маринад. Змішайте воду і оцет. Додайте туди цукор, сіль, спеції, перець-горошок і гвоздику. Маринад потрібно закип'ятити, а потім відразу залити їм овочі, накрити каструлю тарілкою і притиснути чимось важким, щоб овочі з маринадом опинилися під пресом.
Капусту потрібно витримати під пресом при кімнатній температурі три доби. Потім частина маринаду можна злити. А капусту з іншою рідиною і овочами - перекласти в банки, щільно закупорити і поставити на зберігання в холодильник.