Капуста солона
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, бракуватиме господині, у якої не було б свого рецепта приготування солоної капусти. Немає нічого смачнішого хрусткою закуски з картоплею або іншим гарніром.
Хочу розповісти про своє улюблене способі, як приготувати капусту солону. Уже кілька років готую виключно за цим рецептом, і він мене ще ні разу не підводив. Спробуйте і ви. Кисла капуста має масу корисних мікроелементів, а також вона дуже смачна. Особливо добре її подавати в холодну пору року. Спробуйте і ви мій рецепт і, сподіваюся, вам сподобається.
- Капуста білокачанна - 3 кілограма
- Морква - 1 штука
- Сіль - 100 грам
- Цукор - 75 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошок - За смаком
1
У каструлі закип'ятіть 2 літра води і додайте туди сіль, цукор, лавровий лист і перець. Коли закипить, вимикайте і поступово остуджують.
2
Капусту нашаткуйте, моркву натріть на великій тертці і перемішайте.
3
У банку об'ємом 3 літра налийте літр розсолу і утрамбуйте зверху капусту. Додайте перець, лавровий лист і залиште на 3 дня в теплому місці.
4
Смачного!