Рецепт Заправка для розсольнику з перловкою на зиму фото

Заправка для розсольнику з перловкою на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Коли часу мало, а обід потрібно терміново готувати, мене виручає заготівля в банку. Готувати її навчила моя мама, корінна білоруска. Основні продукти для заправки все з дачі, крім перловки, мабуть.

Опис приготування:

Баночки з цієї заготівлею добре зберігаються в шафі і стануть паличкою виручалочкою, яка здорово заощадить час при приготуванні смачного обіду. А готується все дуже просто! Овочі миємо, чистим, ріжемо і тушкуємо. Потім закочує по стерилізованих банках.

  • Огірок - 3 кілограма
  • Помідори - 1, 5 кілограма
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Крупа перлова - 0, 5 кілограма
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
заправка для розсольнику з перловкою на зиму - фото крок 1
Огірки порізати кубиками.
заправка для розсольнику з перловкою на зиму - фото крок 2
Дрібно поріжте цибулю.
заправка для розсольнику з перловкою на зиму - фото крок 3
Морква потріть на крупній тертці.
заправка для розсольнику з перловкою на зиму - фото крок 4
Помідори обдайте окропом, очистіть від шкірки і поріжте на шматочки. Якщо хочете, помідори можна пропустити через м'ясорубку.
заправка для розсольнику з перловкою на зиму - фото крок 5
Перловку промийте.
заправка для розсольнику з перловкою на зиму - фото крок 6
Візьміть велику каструлю, складіть в неї помідори, додайте воду, сіль, цукор, рослинна олія.
заправка для розсольнику з перловкою на зиму - фото крок 7
Після цього додайте огірки, цибуля, морква, perlovku. Все добре перемішайте. Проваріть протягом 20 хвилин.
заправка для розсольнику з перловкою на зиму - фото крок 8
Потім додайте оцет і протушкувати ще 10 хвилин.
заправка для розсольнику з перловкою на зиму - фото крок 9
Киплячу заготовку для розсольнику розкладіть по стерилізованим банкам і закатати. Банки укутайте до повного охолодження, щоб не помилитися, я чекаю добу.

Схожі рецепти