Заправка для розсольнику з перловкою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Коли часу мало, а обід потрібно терміново готувати, мене виручає заготівля в банку. Готувати її навчила моя мама, корінна білоруска. Основні продукти для заправки все з дачі, крім перловки, мабуть.
Баночки з цієї заготівлею добре зберігаються в шафі і стануть паличкою виручалочкою, яка здорово заощадить час при приготуванні смачного обіду. А готується все дуже просто! Овочі миємо, чистим, ріжемо і тушкуємо. Потім закочує по стерилізованих банках.
- Огірок - 3 кілограма
- Помідори - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Крупа перлова - 0, 5 кілограма
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 0, 5 склянки

Огірки порізати кубиками.

Дрібно поріжте цибулю.

Морква потріть на крупній тертці.

Помідори обдайте окропом, очистіть від шкірки і поріжте на шматочки. Якщо хочете, помідори можна пропустити через м'ясорубку.

Перловку промийте.

Візьміть велику каструлю, складіть в неї помідори, додайте воду, сіль, цукор, рослинна олія.

Після цього додайте огірки, цибуля, морква, perlovku. Все добре перемішайте. Проваріть протягом 20 хвилин.

Потім додайте оцет і протушкувати ще 10 хвилин.

Киплячу заготовку для розсольнику розкладіть по стерилізованим банкам і закатати. Банки укутайте до повного охолодження, щоб не помилитися, я чекаю добу.