Рецепт Заправка для розсольнику на зиму фото

Заправка для розсольнику на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 12
Час приготування: 50 хв.

Пропоную вам мій рецепт заправки для розсольнику на зиму. У кожної з нас бувають такі моменти, коли потрібно терміново приготувати обід, а часу в обріз, в цьому випадку нам дуже допоможе ця заготовка.

Опис приготування:

Овочі треба промити, почистити, нарізати і згасити. Готову заправку треба викласти по стерилізованих банках і закатати.

  • Огірок - 3 кілограма
  • Помідор - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Крупа перлова - 0, 5 кілограма
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
заправка для розсольнику на зиму - фото крок 1
Огірки нарізати кубиками. При бажанні огірки можна натерти на тертці, кому як подобається.
заправка для розсольнику на зиму - фото крок 2
Цибулю нарізати дрібно.
заправка для розсольнику на зиму - фото крок 3
Моркву натерти на крупній тертці.
заправка для розсольнику на зиму - фото крок 4
Томати очистити від шкіри і нарізати на шматочки, а можна і пропустити через м'ясорубку, кому як зручніше.
заправка для розсольнику на зиму - фото крок 5
Перловку промити.
заправка для розсольнику на зиму - фото крок 6
Викласти помідори в ємність для гасіння і додати воду, сіль, цукор, рослинна олія.
заправка для розсольнику на зиму - фото крок 7
Потім додати огірки, цибуля, морква, перловку і перемішати.
І ось що помічено, якщо холодну ще масу перемішати ложкою, то рідини виходить трохи менше, а якщо руками, то побільше. Варити 20 хвилин.
заправка для розсольнику на зиму - фото крок 8
Після закінчення зазначеного часу додати оцет і гасити ще 10 хвилин
заправка для розсольнику на зиму - фото крок 9
Гарячу заготовку розкласти по стерилізованим банкам і закатати. Банки перевернути, тепло укутати і залишити до повного охолодження.
З половини норми виходять 6-7 півлітрових баночок. Баночки такої заготовки прекрасно зберігаються в шафі.

Схожі рецепти