Заправка для розсольнику на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам мій рецепт заправки для розсольнику на зиму. У кожної з нас бувають такі моменти, коли потрібно терміново приготувати обід, а часу в обріз, в цьому випадку нам дуже допоможе ця заготовка.
Овочі треба промити, почистити, нарізати і згасити. Готову заправку треба викласти по стерилізованих банках і закатати.
- Огірок - 3 кілограма
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Крупа перлова - 0, 5 кілограма
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
Огірки нарізати кубиками. При бажанні огірки можна натерти на тертці, кому як подобається.
Цибулю нарізати дрібно.
Моркву натерти на крупній тертці.
Томати очистити від шкіри і нарізати на шматочки, а можна і пропустити через м'ясорубку, кому як зручніше.
Перловку промити.
Викласти помідори в ємність для гасіння і додати воду, сіль, цукор, рослинна олія.
Потім додати огірки, цибуля, морква, перловку і перемішати.
І ось що помічено, якщо холодну ще масу перемішати ложкою, то рідини виходить трохи менше, а якщо руками, то побільше. Варити 20 хвилин.
І ось що помічено, якщо холодну ще масу перемішати ложкою, то рідини виходить трохи менше, а якщо руками, то побільше. Варити 20 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу додати оцет і гасити ще 10 хвилин
Гарячу заготовку розкласти по стерилізованим банкам і закатати. Банки перевернути, тепло укутати і залишити до повного охолодження.
З половини норми виходять 6-7 півлітрових баночок. Баночки такої заготовки прекрасно зберігаються в шафі.
З половини норми виходять 6-7 півлітрових баночок. Баночки такої заготовки прекрасно зберігаються в шафі.