Салат з кабачків «Юрч»
(покроковий рецепт з фото)
Щорічний щедрий урожай кабачків підштовхує мене на пошуки все нових рецептів заготовок. Ось один з простих рецептів, як приготувати салат з кабачків "юрча" . Смачно з картоплею, гречкой, рисом…
Важливе зауваження: в заготовку додається свіжа петрушка. Вона надає свіжий присмак салату. Петрушку потрібно ретельно промити під водою, щоб не залишилося бруду. Інакше заготовка не буде зберігається протягом тривалого часу.
- Кабачок - 3 кілограма
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Петрушка - 200 грам
- Часник - 2 штуки (головка)
- Сіль - 80 грам
- Цукор - 200 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Оцет 9 % - 100 мілілітрів
- Перець духмяний горошок - 5 штук
- Перець чорний горошок - 10 штук
Підготуйте необхідні продукти. Петрушку ретельно промийте прохолодною водою. Овочі вимийте, очистіть. При необхідності очистіть жорстку шкірку кабачка і видаліть насіння.
Помідори, петрушку і часник перекрутити за допомогою м'ясорубки.
Додайте цукор, сіль, олія, перець горошком, оцет і доведіть до кипіння.
Кабачки наріжте кубиками, перець - соломкою. Додайте в киплячий маринад і варіть протягом 40 хвилин. Вихід готового продукту - 3-3, 5 L.
Розкладіть гарячу закуску по стерилізованих банках, закатати чистими кришками. Укутайте в тепло, дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному і темному місці.