Салат з кабачків і огірків
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат можна їсти відразу після охолодження або закатати його на зиму. Не дивлячись на такий склад, для кого-то може незвично поєднання огірків і кабачків, але салат дуже смачний! рекомендую спробувати, дивіться рецепт і я розповім, як приготувати "салат з кабачків і огірків"!
Отже, для салату краще використовувати молоденькі кабачки і огірочки, з незрілими насінням. Але, якщо ваш урожай таки переспів, не біда! Очистіть овочі від шкірки, видаліть перезрілі насіння і потім вже зважте овочі, кабачок і огірок повинні бути в рівних пропорціях. Додайте інші продукти, спеції, зелень і варіть до готовності. Дивіться докладніше в рецепті!
- Кабачки - 700 грам
- Огірки - 700 грам
- Морква - 50 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідори - 100 грам
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 35 мілілітрів
- Оцет столовий 9% - 40 мілілітрів
- Цукор - 125 грам
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
1. Підготуйте овочі, спеції, приступимо!
2. Всі овочі ретельно вимийте. З кабачків зніміть шкірку, поріжте невеликими шматочками.
3. З огірків зніміть шкірку, поріжте кожен уздовж, потім шматочками.
4. Помідор поріжте кубиками (якщо шкірка дуже щільна, то краще її зняти), моркву натріть на крупній тертці.
5. Покладіть всі овочі в каструлю, додайте сіль, цукор, масло рослинне, пасту томатну, часник (його можна порізати пластинками або пропустити через прес). Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 40 хвилин, вогонь мінімальний.
6. Додайте порізану зелень, оцет. Перемішайте. Варіть ще 10 хвилин.
7. Салат готовий.
8. Підготуйте стерильні банки і кришки. З цієї кількості продуктів виходить 2 пол літрові баночки. Розкладіть гарячий салат, закатати. Переверніть баночки догори дном до повного охолодження, потім приберіть в льох або комору для зберігання.
9. Смачного!