Гострий салат з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат я називаю "обманщик", а все тому, що перше враження смаку різниться з подальшим. У салату ніжна консистенція, фруктовий аромат і до всього ще яскраво виражений пікантний смак.
Салат дуже простий в приготуванні і не вимагає особливих навичок. Лише зазначу, що кількість помідорів можна збільшити, якщо ви хочете салат посочнее.
- Кабачок - 600 грам
- Яблуко - 2 штуки (середнього розміру)
- Перець чилі - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідори - 2-4 штук
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 3 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком (мелений)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Овочі та яблука наріжте на шматочки.
Овочі подрібніть в блендері або в м'ясорубці. Перелийте в каструлю з товстим дном. Додайте цукор, сіль, чорний перець, масло рослинне і поставте на вогонь трохи нижче середнього. Проваріть після закипання 25 хвилин.
Кабачки наріжте середнім кубиком.
Перекладіть кабачки в каструлю і варіть після закипання на середньому вогні, протягом 25 хвилин. Після закінчення часу додайте оцет і проваріть ще 3 хвилини.
Салат готовий.
Розкладіть гарячу заготовку по стерилізованих банках, закрийте герметично сухими, чистими кришками. Переверните, укутайте і охолодіть в такому вигляді.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 7 літра і 1 баночка 0, 25 L. Смачних вам заготовок!