Гострий салат з солодкого перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, апетитний овочевий салат! Ця заготовка неодмінно виручить Вас взимку або під час посту. Тому, поки сезонні овочі такі смачні і недорогі, рекомендую заготовити цей салат.
Гостроту цього салату можна міняти на свій розсуд. В іншому ж рекомендую залишити все в рецепті без змін і доповнень. Перці відмінно поєднуються із зеленню і часником. Пробуйте!
- Петрушка - 1 пучок
- Часник головки - 4 штуки
- Перець болгарський - 4 кілограма
- Перець чилі - 3 штуки
- Вода - 1 літр (розсіл)
- Масло рослинне - 300 мілілітрів (розсіл)
- Цукор - 180 грам (розсіл)
- Сіль - 2 Ст. Ложки (розсіл)
- Оцет 9% - 4 Ст. Ложки (розсіл)
1. Солодкий перець наріжте кубиком, гострий - тонкими кільцями.
2. Всі інгредієнти для розсолу, крім оцту, доведіть до кипіння. Покладіть в розсіл перці.
3. Зелень і часник наріжте.
4. Додайте в каструлю зелень і часник, доведіть до кипіння. Варіть близько 7 хвилин.
5. Розкладіть салат по стерилізованих банках і закрийте стерилізованими кришками. Стерилізувати салат не треба.
6. Смачного!