Салат з солодкого перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я зрозуміла, що просто обожнюю консервований перець. Хрустка текстура обволікається маслом, а спеції додають цікаві смакові нотки. Саме так і вийшло в моєму рецепті. Читайте!
Я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати салат з солодкого перцю на зиму. Я люблю подавати цю закуску до вареної картоплі з м'ясом. Також вдало такий перчик впишеться на святковому столі (особливо в холодну пору року). Смак вийшов абсолютно негострим, м'яким і насиченим. За бажанням додайте моркву і цибулю.
- Солодкий перець - 2, 5-3 кілограма
- Рослинна олія - 500 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 250 грам
- Сіль - 3-4 Ст. Ложок
- Кріп, суцвіття - 10 штук
- Оцет - 150 мілілітрів
- Перець духмяний - 5-6 штук(5-6 ШГ 0, 5 літра банки)
- Лавровий лист - 1 штука(1 ШГ 0, 5 банки)
Перець промийте. Видаліть плодоніжки і насіння. Потім наріжте плоди часточками.
Зваріть маринад. У каструлі змішайте цукор, олія, сіль, воду і оцет. Доведіть суміш до кипіння.
Перець залийте маринадом. Гасіть його у великій посуді протягом 8-12 хвилин до м'якості.
На дно стерилізованих банок викладіть кріп, запашний перець і лавровий лист.
У банках розподіліть перець. Залийте маринадом, закатати. Після охолодження салат можна пробувати. Смачного!