Салат з кабачків і солодкого перцю
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную легкий літній салат з кабачків, солодкого перцю, цибулі та сиру. За бажанням можна зробити "подушку" з листя салату або іншої листової мікс придумати, зверху розмістити теплі овочі та сир. Заправляти такий салат не потрібно, овочі маринувалися в маслі, спеціях, все дуже ароматно і смачно!
Щоб приготувати салат з кабачків і солодкого перцю в домашніх умовах, приготуйтеся задіяти сковорідку. Якщо салат по приготуванні здається сухим, можна заправити його майонезом або сметаною.
- Кабачок - 1 штука
- Солодкий перець - 2-3 штук (різних квітів)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сир - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 25 мілілітрів
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
1. Підготуйте продукти. Всі овочі вимийте. Сорт сиру на ваш розсуд.
2. Кабачок наріжте кружальцями завтовшки приблизно 5-7 мм, такими ж кільцями наріжте цибулю. У перцю видаліть насіння, поріжте часточками. Складіть всі овочі в пакет.
3. Додайте крупно порізаний часник, сіль, спеції, перець чорний і рослинне масло. Я поклала половину чайної ложки прованських трав, мені подобається їх аромат з овочами.
4. Зауважте щільно пакет і обережно перемішайте. Залиште на 15 хвилин маринуватися, періодично перевертайте пакет.
5. Розігрійте гриль, змащувати сковороду не потрібно. Виберіть середній вогонь. Викладайте щипцями овочі, смажте по пару хвилин невеликими партіями, перевертайте періодично.
6. Зніміть готові овочі з гриля, перець солодкий покладіть в пакет, щільно зав'яжіть і залишіть хвилин на 10, після цієї процедури він легко очиститься від шкірки.
7. Розкладіть теплі овочі по тарілочках, додайте кубики сиру, зелень (у мене рубаний дрібно кріп), полийте соєвим соусом салат і подайте. Смачного!