Аджика з солодкого перцю
(покроковий рецепт з фото)
Аджика - це різновид соусу, вона подається до м'ясних страв, лаваш. Аджика має кілька підвидів. Найчастіше аджику роблять з томатів, перцю, але іноді використовують інші овочі і фрукти
Даний рецепт мені дала моя подруга. Вона говорить, що така аджика може стояти в холодильнику довше ніж 3 місяці, але ні в неї, ні у мене вона не стояла більше 2 тижнів. Дуже швидко з'їдали її домашні.
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Помідори сливка - 0, 5 кілограма
- Хрін - 100 грам
- Оцет - 200 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Суха аджика (суміш) - 2 Ст. Ложки
Болгарський перець вимити і очистити від насіння. Помідори вимити і нарізати на більш дрібні шматки. Очистіть хрін від шкірки.
Всі підготовлені овочі і хрін перекрутити в м'ясорубці.
До маси додайте сіль, цукор, спеції. Перемішайте. Видавіть через прес часник.
У масу додайте оцет. Перемішайте. Перекладіть аджику в чисту стерильну банку. Закрийте кришкою. Зберігати в холодильнику до 3 тижнів.