Сніданок «кобра»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Час баклажанів в самому розпалі і якщо ви ще не приготували на зиму смачну закуску"Кобра" раджу поквапитися, закуска готується дуже просто, швидко, без стерилізації і обсмажування.
Опис приготування:
Якщо любите баклажани, то цей рецепт точно для вас. Сніданок "Cobra" готується дуже просто, а виходить неймовірно смачною і пікантною. Відкрити взимку баночку з такою закускою особливе задоволення. Докладний покроковий рецепт знайдете тут і покваптеся, час баклажанів в самому розпалі.
- Баклажани - 1, 5 кілограма
- Часник - 2 штуки
- Гострий перець чилі - 3 штуки
- Солодкий перець - 1 кілограм
- Помідори - 1 кілограм
- Рослинна олія - 90 мілілітрів
- Столовий оцет - 75 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки (або за смаком)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (або за смаком)
- Сухі італійські трави - 2 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти, ретельно промийте овочі.
Наріжте баклажани кільцями або півкільцями, не надто тонко, щоб в процесі приготування вони зберегли свою форму.
Наріжте часточками помідори, очистіть часник, підготуйте перець чилі. Якщо не хочете, щоб закуска вийшла дуже гостра, насіння можна прибрати.
Очистіть і довільно наріжте болгарський перець.
Прокрутіть через м'ясорубку помідори, болгарський перець, перець чилі, часник, додайте рослинне масло, сіль, цукор, ароматні пряні трави, перемішайте.
На дно великої каструлі з товстим дном викладіть томатно-перцеву суміш.
Викладіть шар нарізаних баклажанів.
Знову додайте томатно-перцеву суміш. Чергуйте шари кілька разів.
Залишки томатно-перцевої суміші викладіть зверху. Поставте на вогонь, тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин з моменту закипання, не заважайте.
Через 20 хвилин влийте ускус, перевірте чи достатньо солі і цукру, тушкуйте ще 10 хвилин. Поки закуска гаситься, підготуйте банки, промийте їх з харчовою содою і простерилизуйте над окропом. Розливайте закуску по банкам в гарячому вигляді. Закрийте кришками і поставте охолоджуватися під ковдрою.
Сніданок "Cobra" вийшла неймовірно яскравою, ароматної, красивою, смачною і пікантною. Від душі рекомендую приготувати. З такої кількості продуктів виходить близько трьох літрів закуски.