Сніданок «кобра»
(покроковий рецепт з фото)
Час баклажанів в самому розпалі і якщо ви ще не приготували на зиму смачну закуску "кобра" раджу поквапитися, закуска готується дуже просто, швидко, без стерилізації і обсмажування.
Якщо любите баклажани, то цей рецепт точно для вас. Сніданок"Cobra" готується дуже просто, а виходить неймовірно смачною і пікантною. Відкрити взимку баночку з такою закускою особливе задоволення. Докладний покроковий рецепт знайдете тут і покваптеся, час баклажанів в самому розпалі.
- Баклажани - 1, 5 кілограма
- Часник - 2 штуки
- Гострий перець чилі - 3 штуки
- Солодкий перець - 1 кілограм
- Помідори - 1 кілограм
- Рослинна олія - 90 мілілітрів
- Столовий оцет - 75 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки (або за смаком)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (або за смаком)
- Сухі італійські трави - 2 чайних ложки
Наріжте баклажани кільцями або півкільцями, не надто тонко, щоб в процесі приготування вони зберегли свою форму.
Очистіть і довільно наріжте болгарський перець.
На дно великої каструлі з товстим дном викладіть томатно-перцеву суміш.
Знову додайте томатно-перцеву суміш. Чергуйте шари кілька разів.
Через 20 хвилин влийте ускус, перевірте чи достатньо солі і цукру, тушкуйте ще 10 хвилин. Поки закуска гаситься, підготуйте банки, промийте їх з харчовою содою і простерилизуйте над окропом. Розливайте закуску по банкам в гарячому вигляді. Закрийте кришками і поставте охолоджуватися під ковдрою.
Сніданок"Cobra" вийшла неймовірно яскравою, ароматної, красивою, смачною і пікантною. Від душі рекомендую приготувати. З такої кількості продуктів виходить близько трьох літрів закуски.