Салат «кобра»
(покроковий рецепт з фото)
Салат у вигляді кобри має збалансований ніжний смак. Він дуже смачний, ситний і привертає до себе увагу. Такий салат буде прикрасою на будь-якому святковому столі.
Настільки зачаровує назву салату може говорити лише про одне - страва дуже смачна і цікаве. Салати з чорносливом і курячими грудками, незалежно від додаткових інгредієнтів, завжди вдаються на славу. Смачний, яскравий і соковитий салат "кобра" прикрасить і різноманітить не тільки ваше повсякденне меню, але і святковий стіл. У ньому прекрасно поєднується ніжне куряче м'ясо з насиченим смаком чорносливу. Часник надає салату легку пікантність, а волоський горіх надає якусь родзинку. Пробуйте самі, пригощайте своїх друзів і близьких. Детально я вам розповім і покажу як приготувати салат "кобра" .
- Куряча грудка - 300 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Яблуко зелене - 1 штука
- Куряче яйце - 3 штуки
- Сир - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Маслини - За смаком (для прикраси)
- Лимон - 0.5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Курячі грудки і яйця відваріть.
На тарілці майонезом зробіть контур кобри, по ньому будете викладати салат шарами.
Курячі яйця очистіть, верхівку одного білка залиште для прикраси. Яйця натріть на крупній тертці. Курячі грудки наріжте кубиками. Яблуко наріжте соломкою, збризніть злегка лимонним соком. Чорнослив наріжте соломкою. Лук наріжте кубиками, замаринуйте в суміші оцту і води з додаванням щіпки цукру.
Салат викладайте шарами, кожен шар змащуйте трохи майонезом. 1 шар - куряча грудка.
2 шар - маринована цибуля.
3 шар - нарізаний соломкою чорнослив.
4 шар - яблука, нарізані соломкою.
5 шар - натерті на крупній тертці курячі яйця.
6 шар - частина натертого на дрібній тертці сиру.
Сир, що покладіть в тарілку.
У сир видавіть часник, додайте трохи майонезу, добре перемішайте.
З сирної маси скачайте овал.
Зробіть шию, голову і капюшон кобру.
Голову кобри соєденіте з салатом за допомогою шпажки.
На шпазі голова кобри добре варто.
Посипте салат подрібненими волоськими горіхами. Викладіть кружечки маслин.
Шматочки яблук наріжте і викладіть між маслінок.
З маслини виріжте очі і ніс кобри.
З білка виріжте корону і язик.
Салат "кобра" готовий!
Радуйте своїх рідних і близьких!