Рецепт Курячий тайський салат ПП фото

Курячий тайський салат ПП
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Птах , Курка , Зелень , Куряче філе , М'ята , Морква , Огірок , Болгарський перець , Цибуля
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Смачний ароматний салат для любителів корисного і смачного харчування. Курячий тайський салат сповнений освіжаючих ароматів, які обов'язково припадуть вам до смаку. А готувати такий салат дуже просто.

Опис приготування:

Дієтичне куряче м'ясо ідеально поєднується зі свіжими хрусткими овочами і підходить для тих людей, які дотримуються правильного харчування або сидять на дієті. Сьогодні я розповім вам, як приготувати курячий тайський салат ПП. Салат дуже смачний і простий у приготуванні, виходить в міру гострим, пікантним, ароматним і освіжаючим. Сухий імбир можна замінити на шматочок свіжого. А якщо ви любите салат поострее, то додайте свіжий перець чилі.

  • Куряче філе - 1 штука
  • Перець солодкий - 1, 5 штуки(1 червоний (жовтий) і 1/2 зеленого)
  • Морква - 1 штука
  • Лук фіолетовий - 1 штука
  • Огірок - 1-2 штук
  • Braai - 5 штук (гілочок)
  • М'ята - 1 штука (гілочка)
  • Імбир сухий - 1 Чайна ложка
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
  • Перець червоний мелений - 1/3 чайних ложки
  • Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок(1 ст.Л - для соусу, 2-3 - для маринаду)
  • Часник - 2 зубчики
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 1
Насамперед замарінуем куряче філе в суміші соєвого соусу і тертого часнику.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 2
Видаляємо насіння у перців і нарізаємо їх тонкою соломкою.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 3
Фіолетовий цибулю нарізаємо тонкими скибочками, а огірок - тонкою соломкою. Огірок можна не чистити від шкірки.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 4
І морква теж нарезам тонкою соломкою.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 5
М'яту і кінзу необхідно порубати дрібно.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 6
Приготуємо заправку для салату. У невеликому посуді змішаємо до однорідності мед, соєвий соус, оливкова олія, сік лимона, імбир (можна використовувати свіжий), червоний мелений перець.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 7
Замариноване філе необхідно розрізати на дві частини і злегка відбити кожну.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 8
Потім з паперу вирізаємо прямокутник в два рази більше філе. Викладаємо на край паперу одне філе і накриваємо другою частиною листа.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 9
Те ж саме робимо і з другим філе. Відправляємо обидва філе на добре розігріту суху сковороду. Arima філе 4-5 хвилин з кожного боку. Нарізаємо готове філе на тонкі смужки.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 10
Тепер все нарізані овочі і куряче філе викладаємо в миску, заправляємо соусом, посипаємо сіллю за смаком, кунжутом і рубаною зеленню. Акуратно перемішуємо.
 Курячий тайський салат ПП - фото крок 11
Усе! Можна насолоджуватися легким, свіжим і в міру гострим курячим тайським салатом ПП.

Схожі рецепти