Курячий тайський салат ПП
(покроковий рецепт з фото)
Смачний ароматний салат для любителів корисного і смачного харчування. Курячий тайський салат сповнений освіжаючих ароматів, які обов'язково припадуть вам до смаку. А готувати такий салат дуже просто.
Дієтичне куряче м'ясо ідеально поєднується зі свіжими хрусткими овочами і підходить для тих людей, які дотримуються правильного харчування або сидять на дієті. Сьогодні я розповім вам, як приготувати курячий тайський салат ПП. Салат дуже смачний і простий у приготуванні, виходить в міру гострим, пікантним, ароматним і освіжаючим. Сухий імбир можна замінити на шматочок свіжого. А якщо ви любите салат поострее, то додайте свіжий перець чилі.
- Куряче філе - 1 штука
- Перець солодкий - 1, 5 штуки(1 червоний (жовтий) і 1/2 зеленого)
- Морква - 1 штука
- Лук фіолетовий - 1 штука
- Огірок - 1-2 штук
- Braai - 5 штук (гілочок)
- М'ята - 1 штука (гілочка)
- Імбир сухий - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Перець червоний мелений - 1/3 чайних ложки
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок(1 ст.Л - для соусу, 2-3 - для маринаду)
- Часник - 2 зубчики
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка

Насамперед замарінуем куряче філе в суміші соєвого соусу і тертого часнику.

Видаляємо насіння у перців і нарізаємо їх тонкою соломкою.

Фіолетовий цибулю нарізаємо тонкими скибочками, а огірок - тонкою соломкою. Огірок можна не чистити від шкірки.

І морква теж нарезам тонкою соломкою.

М'яту і кінзу необхідно порубати дрібно.

Приготуємо заправку для салату. У невеликому посуді змішаємо до однорідності мед, соєвий соус, оливкова олія, сік лимона, імбир (можна використовувати свіжий), червоний мелений перець.

Замариноване філе необхідно розрізати на дві частини і злегка відбити кожну.

Потім з паперу вирізаємо прямокутник в два рази більше філе. Викладаємо на край паперу одне філе і накриваємо другою частиною листа.

Те ж саме робимо і з другим філе. Відправляємо обидва філе на добре розігріту суху сковороду. Arima філе 4-5 хвилин з кожного боку. Нарізаємо готове філе на тонкі смужки.

Тепер все нарізані овочі і куряче філе викладаємо в миску, заправляємо соусом, посипаємо сіллю за смаком, кунжутом і рубаною зеленню. Акуратно перемішуємо.

Усе! Можна насолоджуватися легким, свіжим і в міру гострим курячим тайським салатом ПП.