Тайський огірковий салат
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку з простими стравами за мотивами азіатської кухні хочу запропонувати додати ще і цей рецепт. Всього за якихось 20 хвилин з невеликої кількості інгредієнтів у вас вийде дуже смачний салат.
Покроково покажу, як приготувати тайський огірковий салат з арахісом і пікантною заправкою. Як і в більшість азіатських страв, тут використовується чилі перець. Але якщо ви не любите гостре, легко можете виключити його. Серцевину у соковитих літніх огірочків краще видалити, а ось весняні можна додавати цілком.
- Огірок - 2 штуки (великі)
- Цибулина - 1/2 штуки
- Арахіс - 1/2 склянки
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль і чилі перець - За смаком
- Вапно - 3 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Рибний соус - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
1. Наріжте тонкими півкільцями цибулю. Викладіть в глибоку миску, залийте холодною водою і залиште хвилин на 10.
2. Вимийте і висушіть огірки. Розріжте навпіл, видаліть ложкою серединку і наріжте тонкими скибочками.
3. З'єднайте в глибокій мисці огірки, цибуля, арахіс, подрібнену зелень і перець чилі. Додайте за смаком трохи солі.
4. Для приготування заправки в невелику мисочку відправте сік лайма, рослинна олія, рибний соус, цукор, подрібнений часник. Перемішайте до однорідності.
5. Вилийте заправку в салатник і акуратно перемішайте. Тайський огірковий салат можна відразу подавати до столу.
Смачного!
Смачного!