Гарячий тайський салат
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Риба та морепродукти, Капуста, Бобові, Креветки, Морепродукти, Помідор, Морква, Сочевиця, Пекінська капуста
Якщо ви душі не чає в азіатських стравах, тоді вам обов'язково потрібно дізнатися, як приготувати гарячий тайський салат за методом Стир-Фрай. Це дуже ароматний і ситний салат з морепродуктами і овочами.
Урізноманітнити своє меню можна за допомогою незвичайного тайського гарячого салату. Ви можете приготувати його будинку, так як всі інгредієнти доступні в кожному магазині. Обов'язково спробуйте приготувати такий салат з креветками, вони роблять його ситним і тому відмінним варіантом для вечері. Обсмажувати інгредієнти можна як на звичайній сковороді, так і на воке. За бажанням можете додати соєвий соус замість устричного соусу, так теж буде смачно. Овочі краще нарізати великими шматочками, так їх буде простіше їсти.
- Креветки - 5-6 штук
- Пекінська капуста - 1 штука
- Стручки горошку - 6-8 штук
- Стручкова квасоля - 5-6 штук
- Морква - 1 штука
- Китайська броколі - 1-2 штук
- Міні-кукурудза - 2-3 штук
- Сік лайма - 1 Чайна ложка
- Устричний соус - 2 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Перець чилі - 1 штука
- Цукор - 1 щіпка
- Імбир - 1 щіпка
1. Пекінську капусту, стручки горошка, стручковую фасоль, міні-кукурудзу, брокколі і морква наріжте довільними шматочками. Креветки очистіть від панцира. Зробіть на спинці креветок проріз і дістаньте кишки.
2. Роздавите часник, наріжте дрібними шматочками перець чилі і наріжте трохи імбиру. На невеликій кількості масла обсмажте нарізані часник, чилі і імбир.
3. Потім опустіть креветки і обсмажте до готовності. Потім покладіть овочі і обсмажте протягом 2 хвилин. Додайте цукор, сік лайма і устричний соус до смаку.
4. Подавайте гарячим. Смачного!