Тайський курячий суп
(покроковий рецепт з фото)
Тайський курячий суп - відмінно збалансоване поєднання солодкого і солоного, увінчана гострими нотками. Суп виходить свіжим, яскравим, легким і ситним одночасно. Головне - знайти всі інгредієнти.
Нехай вас не лякає кількість інгредієнтів для приготування тайського курячого супу. Насправді варити його не так вже й складно. Головне - заздалегідь приготувати всі інгредієнти, а потім просто додасть їх в суп.
- Куряча грудка (філе) - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Лимонна трава (cтебель) - 1-2 штук (лемонграс або лимонне сорго)
- Імбир свіжий мелений - 1-2 чайних ложок
- Цибуля зелена (пір'ячко) - 3-5 штук
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 4 склянки
- Кокосове молоко консервування - 400 мілілітрів
- Морква - 2 штуки
- Перець халапеньо - 1 штука
- Міні кукурудза консервована - 400 грам
- Рисова локшина - 1 Склянка
- Рибний соус - 2 Ст. Ложки
- Червона паста каррі - 2-4 чайних ложок
- Лимон - 1 штука (потрібен сік одного лимона.)
- Цибулина - 1/2 штуки
- Петрушка - - За смаком
- Сіль - - За смаком
1. Наріжте курячу грудку невеликими шматочками.
2. Печериця промийте і наріжте пластинками.
3. Стебло лимонної трави очистіть від верхнього шару, поріжте на шматочки, позбудьтеся від твердих частин трави.
4. Імбир очистіть від шкірки і дрібно нарубати. Або протріть його в ступці.
5. Очистіть і дрібно наріжте цибулю.
6. Морква очистіть, промийте і наріжте кільцями.
7. Рисову локшину подрібніть за допомогою ножиць. Нам знадобиться склянка такої подрібненої локшини.
8. У каструлі на середньому вогні нагрійте рослинну олію. Обсмажте в ньому нарізану цибулю і подрібнений імбир. Смажте, помішуючи, хвилини 3-5, поки цибуля не стане м'яким.
9. Додайте в каструлю приготовлену лимонну траву.
10. До обсмаженої цибулі і імбиру додайте бульйон. Доведіть його до кипіння, потім варіть на повільному вогні протягом 15 хвилин.
11. Через 15 хв напружує бульйон, використовуючи сито.
12. В ту ж каструлю додайте ще трохи олії і обсмажте нарізану кружечками моркву і подрібнений перець халапеньо. Смажте на середньому вогні протягом 5 хвилин до розм'якшення моркви.
13. Додайте до моркви і халапеньйо проціджений бульйон.
14. Додайте 200 мл кокосового молока (половину зазначеного в рецепті).
15. У суп додайте соєвий або рибний соус. Тут вони взаємозамінні.
16. Додайте печериці.
17. Міні кукурудзу поріжте на 4 частини і додайте в суп. Варіть суп на середньо-слабкому вогні протягом 3 хвилин.
18. Через 3 хвилини додайте шматочки курки.
19. Після курки в суп додайте подрібнену рисову локшину. Перемішайте.
20. Додайте ще 200 мл кокосового молока, перемішайте і варіть протягом 3 хвилин.
21. Залишилося в тайський курячий суп додати червону пасту каррі, сік одного лимона і сіль.
22. Подавайте тайський курячий суп порційно, прикрасивши петрушкою і зеленою цибулею. Смачного!