Рецепт Тайський курячий суп фото

Тайський курячий суп
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Курка
Пісні страви , Веганські страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

Тайський курячий суп - відмінно збалансоване поєднання солодкого і солоного, увінчана гострими нотками. Суп виходить свіжим, яскравим, легким і ситним одночасно. Головне - знайти всі інгредієнти.

Опис приготування:

Нехай вас не лякає кількість інгредієнтів для приготування тайського курячого супу. Насправді варити його не так вже й складно. Головне - заздалегідь приготувати всі інгредієнти, а потім просто додасть їх в суп.

  • Куряча грудка (філе) - 1 штука
  • Печериці - 200 грам
  • Лимонна трава (cтебель) - 1-2 штук (лемонграс або лимонне сорго)
  • Імбир свіжий мелений - 1-2 чайних ложок
  • Цибуля зелена (пір'ячко) - 3-5 штук
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Курячий бульйон - 4 склянки
  • Кокосове молоко консервування - 400 мілілітрів
  • Морква - 2 штуки
  • Перець халапеньо - 1 штука
  • Міні кукурудза консервована - 400 грам
  • Рисова локшина - 1 Склянка
  • Рибний соус - 2 Ст. Ложки
  • Червона паста каррі - 2-4 чайних ложок
  • Лимон - 1 штука (потрібен сік одного лимона.)
  • Цибулина - 1/2 штуки
  • Петрушка - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
тайський курячий суп - фото крок 1
1. Наріжте курячу грудку невеликими шматочками.
тайський курячий суп - фото крок 2
2. Печериця промийте і наріжте пластинками.
тайський курячий суп - фото крок 3
3. Стебло лимонної трави очистіть від верхнього шару, поріжте на шматочки, позбудьтеся від твердих частин трави.
тайський курячий суп - фото крок 4
4. Імбир очистіть від шкірки і дрібно нарубати. Або протріть його в ступці.
тайський курячий суп - фото крок 5
5. Очистіть і дрібно наріжте цибулю.
тайський курячий суп - фото крок 6
6. Морква очистіть, промийте і наріжте кільцями.
тайський курячий суп - фото крок 7
7. Рисову локшину подрібніть за допомогою ножиць. Нам знадобиться склянка такої подрібненої локшини.
тайський курячий суп - фото крок 8
8. У каструлі на середньому вогні нагрійте рослинну олію. Обсмажте в ньому нарізану цибулю і подрібнений імбир. Смажте, помішуючи, хвилини 3-5, поки цибуля не стане м'яким.
тайський курячий суп - фото крок 9
9. Додайте в каструлю приготовлену лимонну траву.
тайський курячий суп - фото крок 10
10. До обсмаженої цибулі і імбиру додайте бульйон. Доведіть його до кипіння, потім варіть на повільному вогні протягом 15 хвилин.
тайський курячий суп - фото крок 11
11. Через 15 хв напружує бульйон, використовуючи сито.
тайський курячий суп - фото крок 12
12. В ту ж каструлю додайте ще трохи олії і обсмажте нарізану кружечками моркву і подрібнений перець халапеньо. Смажте на середньому вогні протягом 5 хвилин до розм'якшення моркви.
тайський курячий суп - фото крок 13
13. Додайте до моркви і халапеньйо проціджений бульйон.
тайський курячий суп - фото крок 14
14. Додайте 200 мл кокосового молока (половину зазначеного в рецепті).
тайський курячий суп - фото крок 15
15. У суп додайте соєвий або рибний соус. Тут вони взаємозамінні.
тайський курячий суп - фото крок 16
16. Додайте печериці.
тайський курячий суп - фото крок 17
17. Міні кукурудзу поріжте на 4 частини і додайте в суп. Варіть суп на середньо-слабкому вогні протягом 3 хвилин.
тайський курячий суп - фото крок 18
18. Через 3 хвилини додайте шматочки курки.
тайський курячий суп - фото крок 19
19. Після курки в суп додайте подрібнену рисову локшину. Перемішайте.
тайський курячий суп - фото крок 20
20. Додайте ще 200 мл кокосового молока, перемішайте і варіть протягом 3 хвилин.
тайський курячий суп - фото крок 21
21. Залишилося в тайський курячий суп додати червону пасту каррі, сік одного лимона і сіль.
тайський курячий суп - фото крок 22
22. Подавайте тайський курячий суп порційно, прикрасивши петрушкою і зеленою цибулею. Смачного!

Схожі рецепти