Тайський кокосовий суп
(покроковий рецепт з фото)
Кокосове молоко - популярний інгредієнт тайської кухні. Сьогодні приготувати легкий суп на кокосовому молоці. З грибами, тофу і овочами. Суп виходить густим, гостро-пряним, з насиченим смаком.
Докладніше, як приготувати тайський кокосовий суп, я розповім нижче. Замість лимона можна взяти лайм, а печериці замінити грибами шиітаке. Суміш заморожених овочів вибирайте на свій смак. У мене була карибська суміш, до складу якої входить: ріпчаста цибуля, морква, кукурудза, солодкий перець, горох і стручкова квасоля. Обов'язково спробуйте цей суп, якщо любите екзотичні страви.
- Вода - 1 літр
- Кубик бульйонний - 1 штука (овочевий)
- Кокосове молоко - 400 мілілітрів
- Тофу - 200 грам
- Печериці - 150-200 грам
- Овочева суміш - 200 грам (заморожена)
- Сіль - За смаком
- Лемонграс - 1 штука
- Імбир - 10-15 грам
- Перець чилі - За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля зелена - 1/3 пучка
- Сироп агави - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1/3 штуки
Підготуйте всі інгредієнти.
У каструлі закип'ятити воду, додайте овочевий кубик. Імбир, перець чилі і часник наріжте тонким часточками. Стебло лемонграсс крупно порубати, з лимонним Record cedru. Додайте всі інгредієнти в суп. Варіть його 10 хвилин на середньому вогні, потім виловити їх шумівкою.
Додайте в суп сироп агави, тофу нарізаний кубиками і печериці скибочками. Варіть суп ще 5 хвилин.
Потім влийте кокосове молоко, добре перемішайте. Додайте дрібно порізану цибулю.
Додайте заморожені овочі. Варіть суп 5-10 хвилин після закипання. Додати сіль за смаком. В кінці додайте лимонний сік.
Тайський кокосовий суп готовий, смачного!