Тайський кокосовий рис
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тайського кокосового рису.
Кількість порцій: 6
- Мал - 500 грам (середнього розміру)
- Кокосове молоко - 500 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Кошерна або морська сіль - 1/2 чайних ложки
- Кокосова олія - 1 Ст. Ложка
- Кленовий сироп - 2 Ст. Ложки (або коричневий цукор)
- Кокосова приправа - 1/2 чайних ложки (не обов'язково)
- Кокосові пластівці - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
Перелийте молоко в мірну миску.
Додайте води, так що-б загальний обсяг вийшов 4 чашки.
Розтопіть кокосове масло на середньому вогні.
Додайте 2 склянки рису і готуйте помішуючи протягом 2-ух хвилин.
Додайте кокосове молоко…
Сіль…
І кленовий сироп (або коричневий цукор). Так само можна додати кокосових приправ.
Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Потім прикрийте кришкою (не закривайте його повністю).
Готуйте приблизно 15-20 хвилин, рис повинен увібрати всю воду і кокосове молоко (або майже всю).
Потім, вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою і дайте рису відпочити 5-10 хвилин.
Коли все готово, перемішайте рис вилкою.
Якщо ви використовуєте кокосові пластівці, то злегка їх обсмажте.
Блюдо готово. Посипте трохи кокосових пластівців зверху і подавайте. Смачного.