Тайський рис з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Цей блюдо з креветками дуже смачне за рахунок простої суміші інгредієнтів, яка і надає "супер-який смак" . Приготуйте блюдо будинку, не пошкодуєте, а я розповім, як приготувати тайський рис з креветками.
Для цієї страви можна використовувати що залишився варений рис, а креветки можуть бути легко замінені курячим філе або смаженим тофу. При подачі кожну порцію прикрасьте скибочками свіжого огірка, окремо подайте гострий соус.
- Рис відварний - 4-5 склянок
- Креветки королівські сирі - 2 склянки (очищені)
- Часник - 3 зубчики
- Гострий червоний перець, порошок - 1/4 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Цибуля зелена - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Кінза свіжа, нарізана - 1/4 склянки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Перець білий мелений - 1/8 чайних ложки
- Сік лимона або лайма - 3 Ст. Ложки
- Соус рибний - 2, 5 Ст. Ложки
- Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
- Цукор коричневий - 1 Чайна ложка
1
Поставте варитися рис. Для соусу"Cтір-Фрай" змішайте свіжовичавлений сік лимона або лайма, рибний соус, соєвий соус і коричневий цукор. Розмішуйте до повного розчинення цукру і поки відставте.
2
Нагрійте вок на середньому вогні, додайте 1-2 ст. L. Масла, потім - подрібнений часник і порошок гострого червоного перцю. Обсмажуйте при інтенсивному перемішуванні 30 секунд, поки не з'явиться аромат, потім додайте креветки.
3
Обсмажуйте всі разом, інтенсивно перемішуючи, поки креветки не стануть рожевими і пухкими (2-3 хвилини). При необхідності додайте трохи масла або 1 немає. L. Води, щоб зберегти інгредієнти вологими і "шиплячими" .
4
Додайте терту моркву і свіжу кинзу. Продовжуючи перемішувати, готуйте ще 1-2 хвилини.
5
Додайте відварений рис, влийте підготовлений соус і обсмажуйте ще 2-3 хвилини все разом, перемішуючи знизу-вгору за допомогою широкої лопатки, щоб соус покрив весь рис.
6
Розподіліть рис рівним шаром і зробіть глибоку лунку, куди додайте 1-2 немає. L. Масла, потім вбийте яйце. Швидко умішайте масло і яйце в рис.
7
Зніміть вок з вогню. Посипте блюдо білим перцем, нарізаною зеленою цибулею, все перемішайте і спробуйте на смак.
При необхідності додайте сіль або рибний соус.
Якщо, навпаки, смак занадто солоний, це можна виправити, додавши сік лимона або лайма. Подавайте готову страву гарячим!
При необхідності додайте сіль або рибний соус.
Якщо, навпаки, смак занадто солоний, це можна виправити, додавши сік лимона або лайма. Подавайте готову страву гарячим!