Рецепт Тайський рис з креветками фото

Тайський рис з креветками
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Крупи , Мал
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Гостре
Кількість порцій: 6
Час приготування: 25 хв.

Цей блюдо з креветками дуже смачне за рахунок простої суміші інгредієнтів, яка і надає"супер-який смак" . Приготуйте блюдо будинку, не пошкодуєте, а я розповім, як приготувати тайський рис з креветками.

Опис приготування:

Для цієї страви можна використовувати що залишився варений рис, а креветки можуть бути легко замінені курячим філе або смаженим тофу. При подачі кожну порцію прикрасьте скибочками свіжого огірка, окремо подайте гострий соус.

  • Рис відварний - 4-5 склянок
  • Креветки королівські сирі - 2 склянки (очищені)
  • Часник - 3 зубчики
  • Гострий червоний перець, порошок - 1/4 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля зелена - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Кінза свіжа, нарізана - 1/4 склянки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Перець білий мелений - 1/8 чайних ложки
  • Сік лимона або лайма - 3 Ст. Ложки
  • Соус рибний - 2, 5 Ст. Ложки
  • Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
  • Цукор коричневий - 1 Чайна ложка
1
Поставте варитися рис. Для соусу"Cтір-Фрай" змішайте свіжовичавлений сік лимона або лайма, рибний соус, соєвий соус і коричневий цукор. Розмішуйте до повного розчинення цукру і поки відставте.
2
Нагрійте вок на середньому вогні, додайте 1-2 ст. L. Масла, потім - подрібнений часник і порошок гострого червоного перцю. Обсмажуйте при інтенсивному перемішуванні 30 секунд, поки не з'явиться аромат, потім додайте креветки.
3
Обсмажуйте всі разом, інтенсивно перемішуючи, поки креветки не стануть рожевими і пухкими (2-3 хвилини). При необхідності додайте трохи масла або 1 немає. L. Води, щоб зберегти інгредієнти вологими і"шиплячими" .
4
Додайте терту моркву і свіжу кинзу. Продовжуючи перемішувати, готуйте ще 1-2 хвилини.
5
Додайте відварений рис, влийте підготовлений соус і обсмажуйте ще 2-3 хвилини все разом, перемішуючи знизу-вгору за допомогою широкої лопатки, щоб соус покрив весь рис.
6
Розподіліть рис рівним шаром і зробіть глибоку лунку, куди додайте 1-2 немає. L. Масла, потім вбийте яйце. Швидко умішайте масло і яйце в рис.
7
Зніміть вок з вогню. Посипте блюдо білим перцем, нарізаною зеленою цибулею, все перемішайте і спробуйте на смак.
При необхідності додайте сіль або рибний соус.
Якщо, навпаки, смак занадто солоний, це можна виправити, додавши сік лимона або лайма. Подавайте готову страву гарячим!

Схожі рецепти