Рецепт Тайський рис з куркою і ананасом фото

Тайський рис з куркою і ананасом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах, Курка, Крупи, Мал
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Хочете урізноманітнити звичне меню приголомшливим блюдом азіатської кухні? Тоді запам'ятовуйте цей класний варіант, як приготувати тайський рис з куркою і ананасом. Це шалено смачно і красиво!

Поєднання курки і ананаса давно стало улюбленим для багатьох. А ось якщо додати туди ще рис і пікантні спеції, то вийде повноцінне ситне блюдо на обід або вечерю. Особливо приваблива, на мій погляд, подача. Однак якщо під рукою не виявилося свіжого ананаса, то цілком можна використовувати і консервований. Додайте в кулінарну скарбничку цей приголомшливий рецепт!

  • Мал - 1.5 склянки
  • Ананас - 1 штука
  • Рослинна олія - 3 чайних ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Куряче філе - 300 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Кешью - 1/2 склянки
  • Помідор - 1-2 штук
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка
  • Рибний соус - 2 чайних ложки
  • Каррі - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Горошок - 100 грам (по бажанню)
  • Зелена цибуля і петрушка - За смаком
тайський рис з куркою і ананасом - фото крок 1
1. На першому етапі поставте варитися рис, згідно з інструкцією на упаковці. Після закипання воду підсолити. Ананас розрізати навпіл. Видаліть серцевину і наріжте м'якоть невеликими кубиками.
тайський рис з куркою і ананасом - фото крок 2
2. На сковороді з високими бортами розігрійте масло. Обсмажте подрібнену цибулю з часником до рум'яності. Викладіть нарізану невеликими кубиками курку і на середньому вогні смажте до готовності. У центр вбийте яйця і швидко перемішайте. Смажте ще хвилинку, помішуючи.
тайський рис з куркою і ананасом - фото крок 3
3. Слідом додайте кешью, подрібнені помідори і готовий рис. Додайте каррі, рибний і соєвий соуси, а також цукор, сіль і перець. Томіть пару хвилин. Після викладіть кубики ананаса і горошок, якщо використовуєте.
тайський рис з куркою і ананасом - фото крок 4
4. Тушкуйте блюдо ще хвилини 3, після чого відразу ж перекладіть в половинки ананаса. Присипте дрібкою свіжої зелені і можна подавати до столу.
Смачного!

Схожі рецепти