Тайський рис з куркою і ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити звичне меню приголомшливим блюдом азіатської кухні? Тоді запам'ятовуйте цей класний варіант, як приготувати тайський рис з куркою і ананасом. Це шалено смачно і красиво!
Поєднання курки і ананаса давно стало улюбленим для багатьох. А ось якщо додати туди ще рис і пікантні спеції, то вийде повноцінне ситне блюдо на обід або вечерю. Особливо приваблива, на мій погляд, подача. Однак якщо під рукою не виявилося свіжого ананаса, то цілком можна використовувати і консервований. Додайте в кулінарну скарбничку цей приголомшливий рецепт!
- Мал - 1.5 склянки
- Ананас - 1 штука
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Куряче філе - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Кешью - 1/2 склянки
- Помідор - 1-2 штук
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Рибний соус - 2 чайних ложки
- Каррі - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Горошок - 100 грам (по бажанню)
- Зелена цибуля і петрушка - За смаком
1. На першому етапі поставте варитися рис, згідно з інструкцією на упаковці. Після закипання воду підсолити. Ананас розрізати навпіл. Видаліть серцевину і наріжте м'якоть невеликими кубиками.
2. На сковороді з високими бортами розігрійте масло. Обсмажте подрібнену цибулю з часником до рум'яності. Викладіть нарізану невеликими кубиками курку і на середньому вогні смажте до готовності. У центр вбийте яйця і швидко перемішайте. Смажте ще хвилинку, помішуючи.
3. Слідом додайте кешью, подрібнені помідори і готовий рис. Додайте каррі, рибний і соєвий соуси, а також цукор, сіль і перець. Томіть пару хвилин. Після викладіть кубики ананаса і горошок, якщо використовуєте.
4. Тушкуйте блюдо ще хвилини 3, після чого відразу ж перекладіть в половинки ананаса. Присипте дрібкою свіжої зелені і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!