Тайський рис з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Рис - звична крупа для наших широт, часто з нього готують плов, голубці або додають в суп і котлети. А як щодо чогось екзотичного? подивіться, як приготувати тайський рис з куркою.
Таке блюдо буде відмінною альтернативою звичної нам рисової каші або плову. Поєднання устричного і соєвого соусу надає звичайному рису пікантність і екзотичні нотки. Страва не тільки смачне, але і виглядає дуже яскраво, тому як готується з додаванням різних овочів.
- Мал - 150 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Куряче філе - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - 20 грам
- Стручкової зелений горошок - 100 грам
- Гриби - 100 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Устричний соус - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Гострий перець - За смаком
1. Рис замочуємо в холодній воді на 20-30 хвилин, потім промиваємо і відварюємо в підсоленій воді з крапелькою оливкової олії до готовності, повністю охолоджуємо рис.
2. Стручкової горошок моєму, обидва види цибулі миємо й нарізаємо дрібно, морква і гриби нарізаємо маленьким кубиком, часник і імбир нарізаємо дрібно, курку нарізаємо невеликими шматочками. Яйця вбиваємо в миску і перемішуємо.
3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо оливкову олію, кидаємо цибулю, часник і імбир, обсмажуємо, потім додаємо курку і морква, кидаємо горошок і частина перемішаних яєць, все перемішуємо.
4. На окремій сковороді обсмажуємо рис з оливковою олією, додаємо гриби і залишився яйце, вливаємо соєвий і устричний соус, перемішуємо і смажимо до випаровування вологи.
5. Додаємо раніше обсмажені овочі з куркою і нарізаємо гострий перець. Перемішуємо все і прогріваємо протягом хвилини-двох. Рис готовий, смачного!