Тайський рис з креветками в ананасі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви відносите себе до шанувальників азіатської кухні, то обов'язково рекомендую взяти на замітку цей нескладний, але дуже вдалий рецепт. Приголомшливе смакове поєднання обов'язково вас порадує.
Поспішаю розповісти вам досить цікавий і при цьому абсолютно нескладний спосіб, як приготувати тайський рис з креветками в ананасі. У цій страві ідеально все: починаючи від простоти процесу і закінчуючи вишуканою подачею. До того ж, зробити його можна з цілком доступних інгредієнтів. Так що запрошую вас на кухню, щоб повторити цей рецепт в домашніх умовах!
- Мал - 1.5 склянки (переважно коричневий)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Креветки - 450 грам
- Часник - 2-4 зубчиків
- Чилі - 1 штука
- Соєвий соус - 2-4 чайних ложок
- Рибний соус - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 Чайна ложка
- Цибуля зелена - За смаком
1. Насамперед поставте варитися в підсоленій воді рис. Акуратно розріжте ананас навпіл, виріжте з нього м'якоть.
2. Ось така "тарілочка" повинна вийти в результаті.
3. Щоб половинки рівно стояли, подрежьте їх трішки для стійкості.
4. На сковороду з розігрітою олією викладіть креветки, обсмажте їх протягом декількох хвилин.
5. Зніміть креветки, відкладіть їх в сторону. На сковороду викладіть подрібнену зелену цибулю і чилі.
6. Через хвилину додайте готовий рис і нарізану кубиками ананас. Томіть пару хвилин, після чого викладіть на сковороду креветки, влийте соєвий і рибний соуси, а також додайте подрібнений часник.
7. Ще через хвилину блюдо можна знімати з вогню і подавати до столу, попередньо виклавши в ананас і за бажанням доповнивши петрушкою.
Смачного!
Смачного!