Тайський рис з креветками в ананасі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.
Якщо ви відносите себе до шанувальників азіатської кухні, то обов'язково рекомендую взяти на замітку цей нескладний, але дуже вдалий рецепт. Приголомшливе смакове поєднання обов'язково вас порадує.
Опис приготування:
Поспішаю розповісти вам досить цікавий і при цьому абсолютно нескладний спосіб, як приготувати тайський рис з креветками в ананасі. У цій страві ідеально все: починаючи від простоти процесу і закінчуючи вишуканою подачею. До того ж, зробити його можна з цілком доступних інгредієнтів. Так що запрошую вас на кухню, щоб повторити цей рецепт в домашніх умовах!
- Мал - 1.5 склянки (переважно коричневий)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Креветки - 450 грам
- Часник - 2-4 зубчиків
- Чилі - 1 штука
- Соєвий соус - 2-4 чайних ложок
- Рибний соус - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 Чайна ложка
- Цибуля зелена - За смаком
1. Насамперед поставте варитися в підсоленій воді рис. Акуратно розріжте ананас навпіл, виріжте з нього м'якоть.
2. Ось така"тарілочка" повинна вийти в результаті.
3. Щоб половинки рівно стояли, подрежьте їх трішки для стійкості.
4. На сковороду з розігрітою олією викладіть креветки, обсмажте їх протягом декількох хвилин.
5. Зніміть креветки, відкладіть їх в сторону. На сковороду викладіть подрібнену зелену цибулю і чилі.
6. Через хвилину додайте готовий рис і нарізану кубиками ананас. Томіть пару хвилин, після чого викладіть на сковороду креветки, влийте соєвий і рибний соуси, а також додайте подрібнений часник.
7. Ще через хвилину блюдо можна знімати з вогню і подавати до столу, попередньо виклавши в ананас і за бажанням доповнивши петрушкою.
Смачного!
Смачного!