Салат «мімоза» (простий святковий салат)
(покроковий рецепт з фото)
Російська традиційна кухня може похвалитися кількома класними рецептами, які напевно повинні бути в кулінарній скарбничці кожного. Один з таких варіантів як раз хочу вам запропонувати сьогодні.
Розповім вам, як приготувати простий листковий салат "мімоза" . Це відмінне блюдо, відносно недороге і досить ситне. Якщо відварити овочі заздалегідь, то процес займе не більше 20 хвилин. В якості основи можна вибрати абсолютно будь-яку рибку, але традиційно салат роблять або з горбушей, або тунець. Якщо ще не довелось пробувати або готувати, то запрошую вас на кухню.
- Картопля - 4 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Консервована риба - 2 штуки (баночки)
- Сіль і майонез - За смаком
1
Картоплю і моркву вимийте, відваріть до готовності, остудіть і очистіть.
2
Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть.
3
Очистіть цибулю, наріжте дрібно і ошпарьтеокропом, щоб він не гірчить. Злийте воду і обсушіть цибулю.
4
На дно салатник викладіть рибу і розімніть її виделкою.
5
Зверху викладіть цибулю і трохи майонезу.
6
Слідом викладіть картоплю, тертий на тертці. Посоліть обов'язково і добре промажте майонезом.
7
Наступний шар - терта морква.
8
Мартенс відділи Желтков. Перші натріть на тертці і викладіть рівним шаром. Змастіть майонезом і підсолити.
9
Прикрасьте подрібненим жовтком і (по бажанню) свіжою зеленню. Приберіть наш простий листковий салат "мімоза" в холодильник, щоб він просочився.