Рецепт Салат «мімоза» (простий святковий салат) фото

Салат «мімоза» (простий святковий салат)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати, Салат мімоза

Російська традиційна кухня може похвалитися кількома класними рецептами, які напевно повинні бути в кулінарній скарбничці кожного. Один з таких варіантів як раз хочу вам запропонувати сьогодні.

Розповім вам, як приготувати простий листковий салат "мімоза" . Це відмінне блюдо, відносно недороге і досить ситне. Якщо відварити овочі заздалегідь, то процес займе не більше 20 хвилин. В якості основи можна вибрати абсолютно будь-яку рибку, але традиційно салат роблять або з горбушей, або тунець. Якщо ще не довелось пробувати або готувати, то запрошую вас на кухню.

  • Картопля - 4 штуки
  • Яйце - 4 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Консервована риба - 2 штуки (баночки)
  • Сіль і майонез - За смаком
1
Картоплю і моркву вимийте, відваріть до готовності, остудіть і очистіть.
2
Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть.
3
Очистіть цибулю, наріжте дрібно і ошпарьтеокропом, щоб він не гірчить. Злийте воду і обсушіть цибулю.
4
На дно салатник викладіть рибу і розімніть її виделкою.
5
Зверху викладіть цибулю і трохи майонезу.
6
Слідом викладіть картоплю, тертий на тертці. Посоліть обов'язково і добре промажте майонезом.
7
Наступний шар - терта морква.
8
Мартенс відділи Желтков. Перші натріть на тертці і викладіть рівним шаром. Змастіть майонезом і підсолити.
9
Прикрасьте подрібненим жовтком і (по бажанню) свіжою зеленню. Приберіть наш простий листковий салат "мімоза" в холодильник, щоб він просочився.

Схожі рецепти