Салат «мімоза» (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний для російської кухні салат хороший тим, що він відмінно підходить як для щоденного, так і для святкового столу. Ситний, апетитний, смачний і нескладний у процесі. Раджу!
Варіацій цієї страви існує чимало. Основою може бути будь-яка консервована рибка: від сардини до горбуші. Я хочу представити вам ідею, як приготувати салат "мімоза" (простий рецепт) з тунцем. Картопля, який часто додають для обсягу, я не використовую, як і вершкове масло. Хочете додати? Будь ласка!
- Яйце - 3 штуки
- Баночка консервованого тунця - 1 штука
- Цибулина - 1/2 штуки
- Сир - 50 грам
- Майонез - 2-3 чайних ложок
1
Насамперед потрібно відварити круто і остудити яйця.
2
Очистіть цибулину, наріжте і ошпарьтеокропом. Воду злийте і цибулю обсушіть.
3
Рибку розімніть в невеликій мисочці виделкою, по необхідності додаючи масло з баночки.
4
Сир натріть на середній або дрібній тертці.
5
Готові яйця очистіть і розділіть на білки і жовтки. Перші натріть на тертці, а другі розкришите виделкою або руками.
6
Можна збирати салатик. На дно тарілки викладіть білки, зверху - тунець.
7
Рівним шаром розподіліть цибулю, потім сир - і майонез.
8
Присипте жовтком і відправте салатик в холодильник перед подачею.
Смачного!
Смачного!