Салат «мімоза» без картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Багато людей не люблять додавати в салати картопля. Всіма улюблений салат "мімоза" я роблю саме без нього. Виходить дуже смачно. Спробуйте! Звичний салат заграє по-новому.
Салат "мімоза" без картоплі готується швидше, ніж звичайний. Бо не треба чекати, поки зваряться овочі. Цей салат добре ділити на порції, укладати в окремі салатниці, кожному гостю. Але і так, в прозорій великій салатниці, він виглядає ідеально. Головним інгредієнтом цього салату можна вважати консервований тунець. Давайте подивимося, як приготувати салат "мімоза" без картоплі.
- Яйця - 4 штуки
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Консервований тунець - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Свіжа зелень - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Поки яйця варяться, почистіть і дрібно нарубати ріпчасту цибулю.
Щоб з лука пішла гіркота, залийте його окропом на десять хвилин. Салат "мімоза" дуже ніжний, тим і славиться. Тому переконайтеся, що цибуля більше не гіркий, перш, ніж викладати його в салат.
Дістаньте з банки консервовані сардини. Акуратно поріжте на невеликі шматочки. НЕ mnite. Шматочки сардини виглядають набагато смачніше. Остудіть і очистіть зварені яйця. Відокремте жовтки від білка.
Білки натріть на крупній тертці, а жовтки - на дрібній.
Підготуйте салатницю. Першим шаром буде цибулю. Акуратно викладіть його на дно салатниці.
Другим шаром викладіть консервовані сардини. Можна змастити майонезом.
Тепер - яєчні білки. Покладіть і змастіть їх майонезом.
І з жовтків робимо пухнасту рихлу шапку салату. Від неї він і отримав свою назву "мімоза" .
Прикрасьте салат зеленню. Можете дрібно порубати її і посипати, а можна просто викласти гілочки. Дуже красиво!
Ваш салат "мімоза" без картоплі готовий! вид, як просто! Залиште його в холодильнику до приходу гостей. Смачного!
Ваш салат "мімоза" без картоплі готовий! вид, як просто! Залиште його в холодильнику до приходу гостей. Смачного!