«мімоза» без картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Варіацій приготування цього салату безліч, адже він був одним з найпопулярніших в СРСР, та й зараз багато хто із задоволенням його готують. Розповім, як приготувати салат «Мімоза» без картоплі.
Щоб будь-який з варіантів салату вийшов смачним, потрібно пам'ятати про деякі правила, наприклад, шар риби ніколи не повинен бути першим, а розсіл з консервів потрібно зливати дуже ретельно. Шари в салат не утрамбовуються, а залишаються «повітряними». Ріпчасту цибулю найкраще взяти червоний, попередньо замаринувати або ошпарити окропом нарізаний білий лук. Шар цибулі в салаті можна полити розсолом з рибних консервів. Зазвичай, всі шари в салаті змащуються майонезом (краще домашнім) і солятся. Зверху салат «Мімоза» можна прикрасити свіжою зеленню, нарізаними яйцями або морквою.
- Філе сьомги - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Морква - 150 грам
- Сир - 150 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Зелень свіжа - За смаком
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Відваріть філе сьомги до готовності в невеликій кількості солоної води. Перекладіть рибу в друшляк, прохолодний, видаліть кістки, якщо вони є і розімніть філе виделкою.
2
Окремо відваріть промиту моркву, охолодити і очистити.
3
Відваріть яйця круто, чиста і куниця відділи zheltki.
4
Вареную морковь, білки, жовтки і сир натріть на дрібній тертці.
5
Дрібно наріжте зелену цибулю і свіжу зелень.
6
Укладайте салат шарами: яєчні білки, сьомга, морква, Зелена цибуля, сир, яєчний жовток. Кожен шар промазуйте майонезом і соліть за смаком.
7
Останній шар, по бажанню, прикрасьте свіжою зеленню.
8
Салатницю накрийте харчовою плівкою і поставте на 2-3 години в холодильник перед подачею на стіл.
9
Смачного!