Салат «мімоза» без майонезу
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині є люди, які не люблять майонез. Тому спеціально для них я придумав рецепт салату "мімоза" без майонезу. З сиром. Спробуйте, може, він сподобається вам більше, ніж звичайний!
На святковому столі зазвичай страв з майонезом в надлишку. Це і закуски, і салати, і гаряче. Що ж, різноманітність і вибір повинні бути завжди. І особливо це стосується їжі. Тому методом проб і помилок я нарешті знайшов дуже хороший замінник майонезу - м'який сир. У поєднанні з гірчицею і сіллю, за смаком сир не поступається майонезу, а, можливо, навіть виграє. Зробіть цей салат "мімоза" без майонезу обов'язково, спробувати варто.
Отже, приступимо до приготування.
1. Для початку поставте морква і яйця варитися. Морква можна в мундирі, не чистити.
2. Готову моркву викладіть на плоску тарілку і остудіть.
3. Яйця остудіть в холодній воді. Краще спочатку потримати їх під струменем, а потім залити повністю.
4. Тепер зробимо заправку. У блендер викладіть сир, додайте солі (приблизно три щіпки) і гірчицю. Збийте. Завдяки блендеру сир стане набагато м'якше і по консистенції схожий з кремом, що дуже зручно для намазування. Але якщо ж у вас немає під рукою блендера, можете просто перемішати всі інгредієнти виделкою.
5. Жовтки відокремте від білків, натріть на дрібній тертці жовтки, а білки - на крупній.
6. Починаємо викладати шарами в салатницю. Перший шар - білки.
7. Другий - консервований тунець. Невеликий рада, тунець краще заздалегідь пом'яти виделкою, так буде його простіше розподілити по всій площі салату.
8. Консервований тунець змастіть заправкою з сиру.
9. Тепер на дрібній тертці натріть моркву і розподіліть на заправку. Акуратно, щоб не утворилися грудки.
10. І зверху знову наша сирна заправка для салату "мімоза" .
11. Завершують салат "мімоза" без майонезу яєчні жовтки. Посипте їх рівномірно по всій поверхні салату.
От і все. Дуже швидко і легко, а головне - смачно! Салат прикрасьте свіжою зеленню або композицією з оливок і помідорів чері, як вам подобається! Смачного!
- Яйця - 4 штуки
- Сир - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Консервований тунець - 200 грам
- Морква - 2 штуки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
Отже, приступимо до приготування.
1. Для початку поставте морква і яйця варитися. Морква можна в мундирі, не чистити.
2. Готову моркву викладіть на плоску тарілку і остудіть.
3. Яйця остудіть в холодній воді. Краще спочатку потримати їх під струменем, а потім залити повністю.
4. Тепер зробимо заправку. У блендер викладіть сир, додайте солі (приблизно три щіпки) і гірчицю. Збийте. Завдяки блендеру сир стане набагато м'якше і по консистенції схожий з кремом, що дуже зручно для намазування. Але якщо ж у вас немає під рукою блендера, можете просто перемішати всі інгредієнти виделкою.
5. Жовтки відокремте від білків, натріть на дрібній тертці жовтки, а білки - на крупній.
6. Починаємо викладати шарами в салатницю. Перший шар - білки.
7. Другий - консервований тунець. Невеликий рада, тунець краще заздалегідь пом'яти виделкою, так буде його простіше розподілити по всій площі салату.
8. Консервований тунець змастіть заправкою з сиру.
9. Тепер на дрібній тертці натріть моркву і розподіліть на заправку. Акуратно, щоб не утворилися грудки.
10. І зверху знову наша сирна заправка для салату "мімоза" .
11. Завершують салат "мімоза" без майонезу яєчні жовтки. Посипте їх рівномірно по всій поверхні салату.
От і все. Дуже швидко і легко, а головне - смачно! Салат прикрасьте свіжою зеленню або композицією з оливок і помідорів чері, як вам подобається! Смачного!