Рецепт Салат «мімоза» без майонезу фото

Салат «мімоза» без майонезу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Консервований тунець , Тунець
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати , Салат мімоза
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

У моїй родині є люди, які не люблять майонез. Тому спеціально для них я придумав рецепт салату"Мімоза" без майонезу. З сиром. Спробуйте, може, він сподобається вам більше, ніж звичайний!

Опис приготування:

На святковому столі зазвичай страв з майонезом в надлишку. Це і закуски, і салати, і гаряче. Що ж, різноманітність і вибір повинні бути завжди. І особливо це стосується їжі. Тому методом проб і помилок я нарешті знайшов дуже хороший замінник майонезу - м'який сир. У поєднанні з гірчицею і сіллю, за смаком сир не поступається майонезу, а, можливо, навіть виграє. Зробіть цей салат"Мімоза" без майонезу обов'язково, спробувати варто.

Отже, приступимо до приготування.

1. Для початку поставте морква і яйця варитися. Морква можна в мундирі, не чистити.

2. Готову моркву викладіть на плоску тарілку і остудіть.

3. Яйця остудіть в холодній воді. Краще спочатку потримати їх під струменем, а потім залити повністю.

4. Тепер зробимо заправку. У блендер викладіть сир, додайте солі (приблизно три щіпки) і гірчицю. Збийте. Завдяки блендеру сир стане набагато м'якше і по консистенції схожий з кремом, що дуже зручно для намазування. Але якщо ж у вас немає під рукою блендера, можете просто перемішати всі інгредієнти виделкою.

5. Жовтки відокремте від білків, натріть на дрібній тертці жовтки, а білки - на крупній.

6. Починаємо викладати шарами в салатницю. Перший шар - білки.

7. Другий - консервований тунець. Невеликий рада, тунець краще заздалегідь пом'яти виделкою, так буде його простіше розподілити по всій площі салату.

8. Консервований тунець змастіть заправкою з сиру.

9. Тепер на дрібній тертці натріть моркву і розподіліть на заправку. Акуратно, щоб не утворилися грудки.

10. І зверху знову наша сирна заправка для салату"Мімоза" .

11. Завершують салат"Мімоза" без майонезу яєчні жовтки. Посипте їх рівномірно по всій поверхні салату.

От і все. Дуже швидко і легко, а головне - смачно! Салат прикрасьте свіжою зеленню або композицією з оливок і помідорів чері, як вам подобається! Смачного!

  • Яйця - 4 штуки
  • Сир - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Консервований тунець - 200 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
На святковому столі зазвичай страв з майонезом в надлишку. Це і закуски, і салати, і гаряче. Що ж, різноманітність і вибір повинні бути завжди. І особливо це стосується їжі. Тому методом проб і помилок я нарешті знайшов дуже хороший замінник майонезу - м'який сир. У поєднанні з гірчицею і сіллю, за смаком сир не поступається майонезу, а, можливо, навіть виграє. Зробіть цей салат"Мімоза" без майонезу обов'язково, спробувати варто.

Отже, приступимо до приготування.

1. Для початку поставте морква і яйця варитися. Морква можна в мундирі, не чистити.

2. Готову моркву викладіть на плоску тарілку і остудіть.

3. Яйця остудіть в холодній воді. Краще спочатку потримати їх під струменем, а потім залити повністю.

4. Тепер зробимо заправку. У блендер викладіть сир, додайте солі (приблизно три щіпки) і гірчицю. Збийте. Завдяки блендеру сир стане набагато м'якше і по консистенції схожий з кремом, що дуже зручно для намазування. Але якщо ж у вас немає під рукою блендера, можете просто перемішати всі інгредієнти виделкою.

5. Жовтки відокремте від білків, натріть на дрібній тертці жовтки, а білки - на крупній.

6. Починаємо викладати шарами в салатницю. Перший шар - білки.

7. Другий - консервований тунець. Невеликий рада, тунець краще заздалегідь пом'яти виделкою, так буде його простіше розподілити по всій площі салату.

8. Консервований тунець змастіть заправкою з сиру.

9. Тепер на дрібній тертці натріть моркву і розподіліть на заправку. Акуратно, щоб не утворилися грудки.

10. І зверху знову наша сирна заправка для салату"Мімоза" .

11. Завершують салат"Мімоза" без майонезу яєчні жовтки. Посипте їх рівномірно по всій поверхні салату.

От і все. Дуже швидко і легко, а головне - смачно! Салат прикрасьте свіжою зеленню або композицією з оливок і помідорів чері, як вам подобається! Смачного!

Схожі рецепти