Простий і легкий салат без майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Навесні і влітку найкраще готувати салати без майонезу, тому розповім, як приготувати простий і легкий салат без майонезу з молодою капустою, Redis, огірками, яйцями і сметаною заправкою.
У жарку пору року краще всього готувати салати зі свіжих овочів зі сметаною або олійною заправкою, так як вони зберігають всі корисні речовини і одночасно є досить ситними. Такі салати можна подавати і на святковий стіл, якщо красиво їх прикрасити за допомогою фігурно нарізаних овочів і зелені. Ви можете злегка змінити співвідношення інгредієнтів, наприклад, додати більше нарізаного огірка або капусти. Раджу вам використовувати мед для заправки, але за бажанням замість нього можна використовувати цукор.
- Молода капуста - 200 грам
- Редис - 150 грам
- Огірок свіжий - 180 грам
- Зелена цибуля - 40 грам
- Кріп - 20 грам
- Крем 12-15% - 100 грам
- Оливкова олія - 25 грам
- Лимонний сік - 15 грам
- Гірчичний - 15 грам
- Мед - 10 грам
- Сіль - 4 грами
- Яйця - 4 штуки
1. Відваріть яйця круто. Тонко наріжте молоду капусту. Наріжте огірок, редис, яйця і дрібно нарубати зелень: зелена цибуля і кріп.
2. Приготуйте заправку: змішайте оливкова олія, сіль, мідь, гірчицю і лимонний сік. Потім додайте сметану і ретельно перемішайте.
3. Заправте овочі. Подайте салат на стіл. Смачного!