Рецепт Салат «мімоза» без яєць фото

Салат «мімоза» без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Тофу
Пісні страви, Веганські страви
На вечерю, На святковий стіл
Салати, Салат мімоза

Це веганські адаптація популярного салату "мімоза" . Без яєць, молочних продуктів та риби. На смак він виходить нітрохи не гірше традиційної версії.

Докладніше, як приготувати салат "мімоза" без яєць, я розповім нижче. Замість яєць ми будемо використовувати тофу разом з куркумою і чорної сіллю "кала Намак", яка додасть йому характерний яєчний смак.

  • Морква - 1-2 штук
  • Картопля - 5-6 штук
  • Тофу - 300 грам(150 грам - для шару з тофу, 150 грам - для верхнього шару )
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Норі - 2 штуки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Майонез пісний - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорна сіль "кала Намак" - За смаком
  • Куркума - 1/3 чайних ложки
салат
Підготуйте всі інгредієнти.
салат
Відваріть в киплячій воді картоплю і моркву. Потім остудіть.
салат
Морква і картоплю натріть на крупній тертці. Цибуля наріжте на дрібні кубики.
салат
Частина тофу подрібніть разом з нори, сіллю і оливковою олією в блендері.
салат
Другу частину натріть на дрібній тертці. Потім додайте чорну сіль і куркуму, перемішайте, щоб тофу повністю убрався в жовтий колір.
салат
Тепер зберіть салат. Нижній шар викладіть з картоплі.
салат
Зверху тофу з нори. Промажьте шар майонезом.
салат
Потім шар моркви, слідом цибулю.
салат
Додайте майонезу, а зверху викладіть тофу з куркумою. Приберіть салат в холодильник на пару годин.
салат
Салат "мімоза" без яєць готовий, смачного!

Схожі рецепти