Салат «мімоза» без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Це веганські адаптація популярного салату "мімоза" . Без яєць, молочних продуктів та риби. На смак він виходить нітрохи не гірше традиційної версії.
Докладніше, як приготувати салат "мімоза" без яєць, я розповім нижче. Замість яєць ми будемо використовувати тофу разом з куркумою і чорної сіллю "кала Намак", яка додасть йому характерний яєчний смак.
- Морква - 1-2 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Тофу - 300 грам(150 грам - для шару з тофу, 150 грам - для верхнього шару )
- Цибуля - 1/2 штуки
- Норі - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Майонез пісний - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорна сіль "кала Намак" - За смаком
- Куркума - 1/3 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Відваріть в киплячій воді картоплю і моркву. Потім остудіть.
Морква і картоплю натріть на крупній тертці. Цибуля наріжте на дрібні кубики.
Частина тофу подрібніть разом з нори, сіллю і оливковою олією в блендері.
Другу частину натріть на дрібній тертці. Потім додайте чорну сіль і куркуму, перемішайте, щоб тофу повністю убрався в жовтий колір.
Тепер зберіть салат. Нижній шар викладіть з картоплі.
Зверху тофу з нори. Промажьте шар майонезом.
Потім шар моркви, слідом цибулю.
Додайте майонезу, а зверху викладіть тофу з куркумою. Приберіть салат в холодильник на пару годин.
Салат "мімоза" без яєць готовий, смачного!