Салат «Альтернативна мімоза»
(покроковий рецепт з фото)
Вам набридли традиційні салати, але відмовлятися від улюблених продуктів не хочеться? Давайте ж включимо кулінарну фантазію і створимо нове блюдо, гідну альтернативу давно відомому. Готуємо!
Давно нам знайомі традиційні салати безперечно смачні, але так хочеться іноді чогось новенького, але з тих же основних інгредієнтів. Я розповім, як приготувати салат "альтернативна мімоза", який буде таким же ніжним, соковитим і смачним, як і традиційний салат. Але вийде він трохи "легше", адже картопля і морква в салаті відсутні, та й формувати салат ми будемо простіше.
- Тунець - 150 грам (у власному соку)
- Яйце - 2-3 штук (варене)
- Огірок свіжий - 2 штуки (невеликі)
- Лук-пориста - 1 штука (невеликий)
- Сир - 70 грам
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 2 щіпки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Відціджуємо сік з консервованого тунця. Можна взяти будь-яку іншу консервовану рибу. І покришимо рибу на більш дрібні шматочки.
Відварені яйця очистимо і натремо на крупній тертці.
Натираємо сир на крупній тертці, а невеликий шматочок для прикраси салату натерти на дрібній тертці.
Нарізаємо цибулю-порей.
Натираємо на крупній тертці свіжі огірки. Вичавлюємо з них сік.
Додаємо до підготовленим компонентів салату майонез, сіль і перець за смаком. Перемішуємо.
І прикрашаємо салат. Я зробила ось такий варіант, а ви фантазуйте і створюйте свій шедевр.