Мімоза (салат з сайра)
(покроковий рецепт з фото)
Це один з найпопулярніших салатів на новорічному столі. В його основі - риба (частіше консервована), іноді крабові палички. Розповідаю, як приготувати «Мімозу» (салат з сайра).
Для рибного шару використовують тунець, сардину, мандрувати, шпроти, лосось, сьомгу і інші види риби. Салат укладають шарами і перемазують майонезом. Інгредієнти не обов'язково укладати в строгому порядку, який вказаний в рецептурі. Їх можна замінювати, наприклад, картопля замінюють рисом.
- Сайра консервована - 250 грам
- Яйця - 5 штук
- Плавлений сир - 3-4 штук
- Мариновані огірки - 1-2 штук
- Майонез - 100 грам
- Консервований горошок - За смаком
1
Відваріть курячі яйця, потім очистіть їх і відокремте білок від жовтка. Кожен окремо подрібніть на тертці.
2
Баночку консервованої сайри перекладіть в тарілку, розімніть гарненько виделкою разом з усіма соками.
3
Огірочки наріжте дрібними кубиками. Плавлений сир попередньо приберіть в морозилку, а потім натріть на крупній тертці.
4
Викладіть половину курячого білка і змастіть його майонезом, потім половину сайри і огірочка, посипте все сиром і змастіть майонезом.
5
Поверх майонезу знову розподіліть білки, що залишилися, майонез, сайру і огірок.
6
Змастіть майонезом і прикрасьте салат жовтками, консервованим горошком. Наполягайте його не менше 1 години і подавайте.