Салат зі свіжої капусти з сайра
(покроковий рецепт з фото)
Дуже легкий в приготуванні салат. Його можна приготувати не тільки в звичайний день, але і подати до святкового столу. Свіжа капуста і консервована сайра відмінно поєднуються, смак буде відмінний!
Досить незвичайне поєднання - свіжа капуста і консервована риба, ви не знаходите? Проте, цей салат виходить дуже смачним і досить ситним. Салат простий, і часу на його приготування йде не так і багато. Для вечері на двох цей салат дуже навіть підходить. Та й на вашому святковому столі він буде мати успіх, перевірте
Дивіться, як приготувати салат зі свіжої капустою з сайра.
- Сайра консервована - 250 грам
- Капуста білокачанна - 400-500 грам
- Зелений горошок - 200 грам (свіжий або консервований)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Цукор - 1 Чайна ложка (половина - для горошку, інше - в капусту)
- Сіль - 1 Чайна ложка (половина - для горошку, інше - в капусту)
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
Зелений горошок можна використовувати свіжий або заморожений. Викладаємо горошок в посуд для мікрохвильовки і заливаємо водою, щоб вона покривала горошинки.
Додаємо сіль і цукор, накриваємо і ставимо в мікрохвильовку на великої потужності на 5 хвилин.
Капусту шаткуємо тонкими смужками.
Додаємо до капусти сіль і цукор, мнем, щоб вона стала м'якою і пустила сік.
Ріпчасту цибулю наріжемо тонкими півкільцями або дрібними кубиками. Дрібно наріжемо зелена цибуля.
Горошок приготувався, зливаємо з нього рідину. Остиглий горошок і ріпчасту цибулю додаємо до капусти.
Додаємо консервовану сайру без рідини. Можна злегка покришити шматочки риби.
Перемішуємо салат і додаємо чорний перець і, якщо риба була в маслі, наллємо трохи масла від риби або звичайного рослинного масла.
Перемішуємо - і наш салат готовий. Зеленою цибулею посипаємо при подачі до столу.